Στο 90% η καταστροφή των Μαστιχόδεντρων σε Ελάτα, Βέσσα, Λιθί

dsc_0429Σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες των Μαστιχόδεντρων στα χωριά της Ελάτας, της Βέσσας και του Λιθίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Politischios.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γ. Τούμπος η καταστροφή στα συγκεκριμένα χωριά ξεπερνάει το 90%.

Σημαντικές είναι επίσης οι ζημιές στους Ολύμπους, στα Μεστά και στην περιοχή ανάμεσα σε Βέσσα και Άγιο Γεώργιο Συκούση.

«Δυστυχώς το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή σε ορισμένες περιπτώσεις. Το πρωί της Τρίτης θα δούμε μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης το μέγεθος της καταστροφής», ανέφερε ο κ. Τούμπος.

Ανεξέλεγκτη και ενισχυόμενη διαρκώς από τους ανέμους μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη νότια Χίο στις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν από Αθήνα, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται επιπλέον ενίσχυση το βράδυ της Δευτέρας.

Εγκαταλείφθηκε το Hotspot της ΒΙ.ΑΛ. από το προσωπικό, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί εντολή από την Αστυνομία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το προσωπικό επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας. Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά απέχει αρκετά χιλιόμετρα από το Χαλκειός.

Σε εφαρμογή το σχέδιο Δευκαλίων. Στη Χίο με C-130 στελέχη από Πολεμική Αεροπορία, Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμικό Ναυτικό καθώς και 20 άτομα από το Πυροσβεστικό Σώμα. Στη Χίο το βράδυ 20 οχήματα της Πυροσβεστικής από την ηπειρωτική Ελλάδα.

 

ΠΗΓΗ:www.politischios.gr/

Facebook Comments