7η σαιζόν ADAC Formel 4: Ιταλική εισβολή στη Γερμανία

  • Οι κινητήρες της Abarth επιστρέφουν στη Γερμανία για να δώσουν ώθηση στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 4 (ADAC Fromel 4).
  • Για το 2021, 25 οδηγοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε έξι αγώνες σε πέντε πίστες: Red Bull Ring, Zandvoort, Nürburgring, Hockenheim και Sachsenring.

Μετά από μια μικρή αναβολή, ο θεσμός ADAC Formel 4 για το 2021 παίρνει εκκίνηση από το Red Bull Ring στην Αυστρία την Παρασκευή 11 Ιουνίου. Στην 7η χρονιά του θεσμού, 25 μονοθέσια της Tatuus εφοδιασμένα με τον Turbo κινητήρα 1.4 Τ-Jet της Abarth, θα δώσουν την ευκαιρία σε νεαρούς οδηγούς να κάνουν το επόμενο βήμα στην αγωνιστική τους πορεία. Ο συγκεκριμένος κινητήρας εφοδιάζει και τις εκδόσεις παραγωγής των μοντέλων της Abarth με ιπποδυνάμεις από 145 έως και 180 ίππους. Στην περίπτωση της Formula 4, το σύνολο αποδίδει 160 ίππους, ενώ σε συνδυασμό με το σειριακό κιβώτιο των 6 σχέσεων και ανάλογα με τις ρυθμίσεις που θα επιλέξουν οι μηχανικοί, η τελική ταχύτητα του μονοθεσίου ξεπερνά τα 250χλμ./ώρα. Οι δυνατές επιδόσεις, σε συνδυασμό με το σκληρό ανταγωνισμό δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για όσους οδηγούς αναζητούν το δρόμο που δυνητικά μπορεί να τους οδηγήσει μέχρι και την κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη Formula 1.

Με στόχο την απόκτηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης εμπειρίας, αρκετοί από τους οδηγούς παράλληλα με τη συμμετοχή τους στο Γερμανικό πρωτάθλημα, συμμετέχουν και στο Ιταλικό, όπου επίσης τα μονοθέσια χρησιμοποιούν κινητήρες της Abarth. Για παράδειγμα οι Oliver Bearman (Van Amersfoort Racing) και Tim Tramnitz (US Racing) θα βρεθούν στη σειρά εκκίνησης στο Red Bull Ring, ενώ ήδη έχουν κατακτήσει νίκες στους δύο πρώτους γύρους του Ιταλικού F.4 Championship Powered by Abarth. Στο Γερμανικό θεσμό θα βρεθεί και η οδηγός της Ferrari Driver Academy, Maya Weug.

Το αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα της Αυστρίας θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 11 Ιουνίου στις 09:40 με την πρώτη περίοδο δοκιμών. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη περίοδος δοκιμών και οι κατατακτήριες δοκιμές. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες (πρωί και απόγευμα), ενώ ο πρώτος γύρος του θεσμού θα ολοκληρωθεί με τον τρίτο αγώνα την Κυριακή 13 Ιουνίου στις 11:05 τοπική ώρα.

Η ιστορία της Abarth είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Ιταλία, την Αυστρία και τη Γερμανία. Ο ιδρυτής της μάρκας, Carlo Abarth, γεννήθηκε στη Βιέννη στις 15 Νοεμβρίου του 1908, αλλά η καταγωγή της οικογένειας του ήταν από το Μεράνο της Ιταλίας. Το 1934, 5 χρόνια πριν από τον 2ο Π.Π. και με τα πρώτα σύννεφα στην Ευρώπη να πληθαίνουν μετακόμισε στην Ιταλία, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του στις 24 Οκτωβρίου του 1979.

Facebook Comments