18 γαλλικά μαχητικά Rafael θα αποκτήσει η Ελλάδα

Σε συμφωνία για την απόκτηση  18 μαχητικών Rafael φαίνεται ότι  έχουν καταλήξει, Ελλάδα και Γαλλία σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των Παραπολιτικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχει προσύμφωνο εξαγοράς 10 μαχητικών νέα γενιάς Rafale C F3-R, ενώ τα υπόλοιπα 8 θα είναι παλιότερης έκδοσης και θα προέρχονται από το στοκ της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας και τα οποία θα δοθούν δωρεάν στη χώρα μας.

Τα 10 γαλλικά νέας γενιάς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα κάνουν τη διαφορά και αυτό γιατί τα Rafael C F3-R  φέρουν RBE2 AA τεχνολογίας AESA και πυραύλους BVR METEOR με εμβέλεια 100 χλμ, no escape zone 60 χλμ και έχουν  ταχύτητα 4 mach. Μάλιστα αν προχωρήσει και υλοποιηθεί η αγορά η Ελλάδα σε συνδυασμό με τα 24 Mirage 2000-5Mk II  θα ενισχύσει το επιχειρησιακό της πλεονέκτημα στο Αιγαίο.

Να σημειωθεί ότι  δεν έχει ναυαγήσει η ιδέα απόκτηση των νέων φρεγατών Belharra

Facebook Comments