«15 χρόνια G. Sciacca» και «Καμπάνια ενάντια στην αρχαιοκαπηλία» στο Hyatt Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η διήμερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου MoneyShow στο Hyatt Regency Hotel, με θέμα την παρουσίαση των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca.

Το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με «15 χρόνια Giuseppe Sciacca», όπου η Γενική Γραμματέας, Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη παρουσίασε το ιστορικό των Βραβείων Sciacca και αφιερώματα που αφορούσαν ορισμένες βραβεύσεις σπουδαίων Ελλήνων, όπως του Καθηγητή Παιδοκαρδιοχειρουργικής, Αυξέντιου Καλαγκού, του Καθηγητή Αρχαιολογίας, Πέτρου Θέμελη, του Καθηγητή Πληροφορικής του MIT, Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, του καλαθοσφαιριστή Βασίλη Σπανούλη, του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, του μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, της Γραμματέως Βίκυ Μπαφατάκη και άλλων αξιόλογων Ελλήνων, καθώς και βραβεύσεις μικρών πρωταγωνιστών, γνωστών ως «παιδιά-θαύματα», όπως της μικρής ταλαντούχας ζωγράφου Autumn de Forest, του ερευνητή Jack Andraka. Δυο εκ των βραβευθέντων παρουσίασαν το έργο τους, η Καθηγήτρια Παλαιοντολογίας Α.Π.Θ., Ευαγγελία Τσουκαλά, η οποία πρόβαλε το μεγάλο πλούτο των παλαιοντολογικών ευρημάτων, ενώ ο Καθηγητής Γεωλογίας- Κοιτασματολογίας και  Πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ,  Μιχάλης Βαβελίδης, ο οποίος ανήγγειλε  επικείμενη συνεργασία με τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca. Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στον Ιδιωτικό Ερευνητή και Αντιπρόεδρο των G. Sciacca Ελλάδας, Γιώργο Τσούκαλη, ο οποίος μίλησε διεξοδικώς για τις δράσεις του ενάντια στην αρχαιοκαπηλία. Ο Υπεύθυνος Εθιμοτυπίας Εξωτερικού, Τάσος Θεοδωρακέας παρουσίασε τις δράσεις και το εξαιρετικό έργο  του Ιδρύματος στην Ελλάδα από το 2013 έως και σήμερα. Ακολούθως, η Υπεύθυνη Εθιμοτυπίας Ελλάδας, Θεανώ Καρατσιουμπάνη, μίλησε για την εμπειρία της και τις  όμορφες στιγμές που έχει βιώσει καθ’ όλη τη διάρκεια όλων των δράσεων και πολυετών εκδηλώσεων, ενώ  λίγο αργότερα το λόγο πήρε ο Συντονιστής Β. Ελλάδος, Ιωάννης Μπούτος, ο οποίος έκανε λόγο για τις μελλοντικές δράσεις στην περιοχή. Η αυλαία της πρώτης μέρας έπεσε με την υπέροχη φωνή δύο σοπράνο.

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 και η αίθουσα «Affictionato» γέμισε με κόσμο που παρευρέθηκε για να παρακολουθήσει την εκδήλωση: «Λάμψη ιστορίας: Καμπάνια Sciacca ενάντια στην αρχαιοκαπηλία και υπέρ της διαφύλαξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς» Ομιλητές ήταν η Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας, Αθηνά Κωνσταντινίδου, ο Εκδότης, Νίκος Καραμανλής. ο Ιδιωτικός Ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, ενώ εκ μέρους των Βραβείων Sciacca μίλησε ο Υπεύθυνος Εθιμοτυπίας, Τάσος Θεοδωρακέας. Το πάνελ συντόνισε με μοναδικό τρόπο η Δημοσιογράφος Μάρα Τοπαρλάκη. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρώην Υπουργός, Κωνσταντίνος Κιλτίδης, ο πρώην Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας Ο.Φ.Κ.Α.Θ, Χρήστος Ράμος, ο οποίος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Γιώργο Τσούκαλη, για το αξιομνημόνευτο έργο του. Όλοι οι ομιλητές έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τις εκδηλώσεις χαιρέτησαν μέσω βιντεοπροβολών ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο σκηνοθέτης και μέλος της Επιτροπής Προεδρίας Γιάννης Σμαραγδής, αλλά και η Γενική Διευθύντρια Sciacca Ελλάδας, Κατερίνα Νίκου, οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους και τη στήριξή τους προκάλεσαν βαθύτατη συγκίνηση στους παρευρισκομένους και στα στελέχη των Βραβείων,

Facebook Comments