Επικαιρότητα

Ελλάδα

  • Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν είναι Εκκλησία αλλά ομολογία ή κοινότητα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες γνωστές Εκκλησίες όπως είναι η Αγγλικανική και η Λουθηρανική.  «Είναι αιρετικοί και δεν μπορούμε να τους δώσουμε εκκλησιαστικότητα» υποστήριξαν οι Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Κυθήρων Σεραφείμ.
  • Σειρά ερωτημάτων προκαλούν στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει στο Facebook, αλβανοί ποινικοί που κατηγορήθηκαν προ μερικών ημερών για σειρά αιματηρών ληστειών σε σπίτια της Αθήνας. Στις φωτογραφίες αυτές απεικονίζονται καλάσνικοφ και άλλα όπλα με φόντο την αλβανική σημαία, πρόσωπα με κουκούλες που κρατούν «εθνικιστικά» σύμβολα της γειτονικής χώρας, αλλά και σειρά στιγμιότυπων με ρίψη μολότοφ κατά αστυνομικών των ΜΑΤ.
  • Με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλο συναντάται το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 και θα γίνει στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή.
  • Στα μαθήματα της Τεχνολογίας Δικτύων και Επικοινωνιών, των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, των Στοιχείων Ψύξης και Κλιματισμού και της Δενδροκομίας, εξετάζονται σήμερα, Πέμπτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα.
  • Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στoν ΗΣΑΠ (γραμμή 1), το Μετρό (γραμμές 2, 3) και το Τραμ. Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ η στάση εργασίας θα είναι από τις 11:00 έως τις 17:00.

Κόσμος

  • Πυροβολισμοί σε χώρο που θα έδινε συναυλία ο καλλιτέχνης χιπ χοπ ΤΙ στο κέντρο της Νέας Υόρκης στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον ένα άτομο και τραυματίσαν άλλους τρεις. Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.
  • Η έναρξη της G7 στην Ιαπωνία ξεκίνησε με έκκληση από την ευρωπαϊκή πλευρά για το προσφυγικό: Η προσφυγική κρίση είναι «παγκόσμια κρίση», και η ΕΕ «περιμένει από τη διεθνή κοινότητα να το αναγνωρίσει και να δείξει αλληλεγγύη», όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
  • Η «μάχη των τουαλετών» μαίνεται στις ΗΠΑ, όπου τo Τέξας και άλλες δέκα αμερικανικές Πολιτείες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα καταθέτοντας μήνυση για τα μέτρα που έλαβε με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των διεμφυλικών προσώπων και την αναγνώριση του δικαιώματός τους να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες βάσει της ταυτότητας του φύλου τους.
  • Τέσσερις άνθρωποι, που θεωρούνται ύποπτοι ότι εμπλέκονται στον σχεδιασμό και την προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βέλγιο, κατηγορούνται από τις αρχές για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», γνωστοποίησε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.
  • Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ άσκησε έντονη κριτική στην χρήση ιδιωτικού server και του προσωπικού της λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λέγοντας ότι παραβίασε τους κανονισμούς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυγή κυβερνοεγκλημάτων.

Οικονομία

  • Με κέρδη 2,75 εκατομμυρίων ευρώ έκλεισε το 2015 για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ωστόσο, για τις περίπου τελευταίες 70 ημέρες αποκλεισμού της Ειδομένης από τους πρόσφυγες οι ζημίες της εταιρείας ανέρχονται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
  • Τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη επιθεωρεί σήμερα, Πέμπτη, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία της. Όπως γνωστοποίησε μέσω twitter ο Γ.Κυρίτσης: «Ειδομένη: ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση από τη σιδηροδρομική γραμμή. Αύριο επιθεώρηση από ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την αποκατάσταση της λειτουργίας της».
  • Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει την επόμενη Πέμπτη ένα μεγάλο βήμα προς την αποκατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αποδεχόμενη τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ως ενέχυρα για τη χορήγηση δανείων σε αυτό, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Αθλητισμός

  • Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε η χρονιά για τον Φάνη Γκέκα στην Ελβετία. Ο βετεράνος στράικερ πέτυχε και τα δύο γκολ της Σιόν (35΄,53΄) στο 2-2 με τη Λουκέρνη. Ωστόσο, η ομάδα του παρέμεινε στην 5η θέση και δεν κατάφερε να προκριθεί στο Europa League αφού την ίδια στιγμή η Γκρασχόπερς περνούσε με νίκη (1-0) από την έδρα της πρωταθλήτριας Βασιλείας. Σημαντική και η συμβολή του Τάσου Δώνη στη νίκη-παραμονή της Λουγκάνο με 3-0 επί της Σεντ Γκάλεν. Ο νεαρός Ελληνας διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 75′.
  • Μόλις δύο 24ωρα μετά το επιβλητικό 3-0 του Παναθηναϊκού κατά της ΑΕΚ στη Λεωφόρο, αλλά και το άνετο 0-2 του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, η 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, φέρνει ξανά τις ίδιες ομάδες αντιμέτωπες, αλλά με τις έδρες αντίστροφα: Την Πέμπτη, η συνέχεια δίνεται σε Τούμπα (18:15) και ΟΑΚΑ (20:30).
  • Μια καλή και μια κακή είδηση προέκυψε από την απογευματινή προπόνηση της ΑΕΚ. Ο Θέσαρ Αρθο ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα και αποκλείστηκε από τον αυριανό (20:30) αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ετσι, στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Μπρούνο Ζουκουλίνι, ακριβώς τρεις μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του (κάταγμα στο μετατάρσιο) και αφού ολοκλήρωσε την αποθεραπεία του. Εν τω μεταξύ, η ΑΕΚ αποκτά καινούρια μασκότ, που θα έχει ασφαλώς τη μορφή αετού και να κάνει «ντεμπούτο» στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της σεζόν. Αυτό που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα είναι το όνομα, κάτι το οποίο εξαρτάται από τις… εμπνεύσεις των φίλων της ομάδας.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/news#ixzz49jnbRSOW

Facebook Comments