Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ν.Μαρμαρά – Παραμένουν όλο το βράδυ ισχυρές δυνάμεις -ΦΩΤΟ-

3334Υπό έλεγχο έχουν θέσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στον Ν. Μαρμαρά. Αυτήν την ώρα παραμένουν περιμετρικά του μετώπου όλες οι επίγειες δυνάμεις.

Όπως αναφέρουν στο halkidikinews.gr επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπάρχουν μόνο μικροεστίες μέσα στην καμένη έκταση και γίνονται παρεμβάσεις κατάσβεσης. Οι δυνάμεις θα μείνουν όλο το βράδυ στα σημεία, γιατί οι άνεμοι συνεχίζουν  να πνέουν στην περιοχή 6 με 7 μποφόρ.

 


«Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες στη Σιθωνία σήμερα και οι εναέριες δυνάμεις που ήρθαν στο Ν.Μαρμαρά βοήθησαν ουσιαστικά στην κατάσβεση. Όλος ο μηχανισμός του δήμου Σιθωνίας ήταν εδώ, ευχαριστώ τον διοικητή της ΠΥ Χαλκιδικής Εμμανουήλ Τσολάκη, την Περιφέρεια και ειδικά τις Εθελοντικές Ομάδες Πυρόσβεσης της Σιθωνίας που υπερέβαλαν εαυτόν και συνέβαλαν στο να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά» ανέφερε στο halkidikinews.gr o δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος.

 


Η φωτιά έφτασε στην πόρτα του σουπερ μάρκετ Μασούτη, στη συνέχεια έκαψε λυόμενες εργατικές κατοικίες του Πόρτο Καράς, προξένησε ζημιές στον βιολογικό σταθμό του συγκροτήματος και ως εκ θαύματος σώθηκε το ξενοδοχείο Κέλυφος, καθώς η φωτιά έφτασε μέχρι την αυλή του και έκαψε μόνο μερικά δέντρα.  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά έκαψε περίπου 700 στρέμματα δάσους.

 

 

 

ΠΗΓΗ:halkidikinews.gr

Facebook Comments