Την Τρίτη οι εναρκτήριες εκδηλώσεις της Περιφέρειας για το Ε.Π. “Ήπειρος 2007-2013”

 

Σε τέσσερις επιλεγμένους χώρους πολιτισμού, που έχουν ωφεληθεί με δράσεις και παρεμβάσεις από το Ε.Π. «Ήπειρος 2007-2013», υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» την πρωτοβουλία «Europe in my Region 2016» (Open EU Project Days).

Η πανευρωπαϊκή καμπάνια στοχεύει στην προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων και την ανάδειξη των αποτελεσμάτων και των ευκαιριών τους στην καθημερινότητά των πολιτών. Στην Ήπειρο η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων το διάστημα 17-22 Μαΐου 2016 με δράσεις προβολής με αφίσες και βίντεο στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, και συγκεκριμένα στο Κάστρο Ιωαννίνων, στο Κάστρο Άρτας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.

Οι εναρκτήριες εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 17 Μαΐου και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων των Εφορειών Αρχαιοτήτων, φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων. Ειδικότερα:

  • Στο Κάστρο Άρτας στις 11:00
  • Στο Κάστρο Ιωαννίνων (Ίτς Καλέ- Φετιχιέ Τζαμί) στις 11:00
  • Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας στις 11:00
  • Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης στις 11:00

 

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου (http://www.peproe.gr/m-bulleting/m-news/220-open_eu_projectdays.html) και στο site συμμετοχής της Ελλάδας https://www.espa.gr/el/Pages/EuropeInMyRegion.aspx.

Περιηγήσεις στα Κάστρα Άρτας και Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Open EU Project Day», που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» το διάστημα 17-22 Μαΐου 2016 στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, προγραμματίζονται σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων περιηγήσεις στα Κάστρα Άρτας και Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, στις 17, 18 και 19 Μαΐου και ώρα 9:00-10:30 θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις  στο Κάστρο της Άρτας, με αφετηρία την κεντρική πύλη (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 26810-24636).

Στις 18 Μαΐου και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στον περίδρομο του Κάστρου Ιωαννίνων, με αφετηρία την Κεντρική Πύλη του Κάστρου (από την αρχαιολόγο κ. Δήμητρα Παπαϊωάννου). 

Προς υπογραφή οι συμβάσεις για έργα αποχέτευσης

στους Δήμους Αρταίων και Νικολάου Σκουφά

 

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες  ανάθεσης   των έργων για τη   «Συλλογή και μεταφοράς λυμάτων οικισμών των πρώην Δήμων Αμβρακικού (νυν Δήμος Αρταίων) και Άραχθου (νυν Δήμου Νικολάου Σκουφά) της Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού 10.109.743 ευρώ, καθώς  η Ε.Υ.Δ. ΕΠ «Ήπειρος 2014-2020», διατύπωσε τη σύμφωνη γνώμη της για τα σχέδια συμβάσεων και τις διαδικασίες ανάθεσης.

Πρόκειται για  τα εξής δύο υποέργα, των οποίων φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Ηπείρου:

  • «Συλλογή και μεταφορά λυμάτων οικισμών (Ανέζας – Καλογερικού – Ψαθοτοπίου) πρώην Δήμου Αμβρακικού του Δήμου Αρταίων της Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 9.050.000 ευρώ
  • «Συλλογή και μεταφορά λυμάτων οικισμών (Αγίας Παρασκευής) πρώην Δήμου Αράχθου του Δήμου Νικολάου Σκουφά της Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 1.059.743,72 ευρώ.

 

Επίσης, με σχετικές αποφάσεις της Ε.Υ.Δ. ΕΠ «Ήπειρος 2014-2020», που απεστάλησαν στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης τεσσάρων υποέργων της πράξης «Κατασκευή Πολυδύναμου Κτιρίου για τη στέγαση Νέων Τμημάτων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – 4η Εφαρμογή». Και τα τέσσερα υποέργα αφορούν το έργο «Λοιπός εξοπλισμός Κτιρίου Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», και ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 145.650,45 ευρώ.

 

 

Facebook Comments