Την πρωτιά στα ΤΕΙ διεκδικεί η “ΟΝΝΕΔ” που προέκυψε από διάσπαση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

 

Την πρωτιά στις εκλογές στα ΤΕΙ “διεκδικεί” η κίνηση των φοιτητών που διαχώρισε την στάση της από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και κατέβηκε στις φοιτητικές εκλογές ως ΟΝΝΕΔ, εκφράζοντας έτσι την διαμαρτυρία της για την αναστολή λειτουργίας της νεολαίας της ΝΔ μετά το συνέδριο της Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση φοιτητών των συλλόγων που αυτονομήθηκαν από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

Διεξήχθησαν σήμερα, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη και είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που αν και βασικοί παράγοντες για πολλά χρόνια του πολιτικού συστήματος με ευθύνη σε μεγάλο βαθμό για την απαξίωση του, προσπαθούν να βρουν εξιλαστήρια θύματα τις πολιτικές νεολαίες. Ήδη στις περισσότερες σχολές η εκλογική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, οι δυνάμεις που καταγράφονται στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των ψήφων και αναμένεται να αναδείξουν πρώτη δύναμη στα ΤΕΙ την ΟΝΝΕΔ ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνουν πολύ υψηλά ποσοστά στα ΑΕΙ.

Τέλος θέλουμε να καταδικάσουμε τα επεισόδια που προκλήθηκαν από τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους και να δηλώσουμε, πως μόνο δύναμη μας δίνουν τέτοια περιστατικά για να συνεχίσουμε με περισσότερη θέρμη να αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας.

Την ανακοίνωση υπογράφουν “οι οργανώσεις που καταγραφόμαστε ως ΟΝΝΕΔ”

–Ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Σε ανακοίνωση της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με την ολοκλήρωση των εκλογών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αναφέρει:

 

Τα μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ευχαριστούν θερμά τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές σε όλη τη χώρα, που συμμετείχαν στις διαδικασίες ανεξαρτήτως της παράταξης που επέλεξαν να ψηφίσουν. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που δεν φοβήθηκαν από τις επιθέσεις κουκουλοφόρων και θέλησαν να εκφραστούν μέσα από τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών κρατώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες ψηλά.

Η παράταξη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ παρέμεινε ο πραγματικός εκφραστής των απόψεων – των θέσεων – της πολιτικής φιλοσοφίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών της χώρας, διατηρώντας για 4η συνεχόμενη χρονιά την αυτοδυναμία στα ΤΕΙ και τα υψηλά ποσοστά στα Πανεπιστήμια.

Η στήριξη όλων όσων πιστεύουν σε εμάς, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όχι μόνο για ένα καλύτερο και σύγχρονο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, αλλά για μία δικαιότερη κοινωνία, για μια καλύτερη Ελλάδα. Απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας, απέναντι σε μία κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα χωρίς πυξίδα, αλλά και απέναντι σε όσους επιμένουν να διχάζουν αντί να ενώνουν … εμείς διατρανώνουμε τη θέληση μας να αγωνιστούμε για το μέλλον που μας αξίζει.

Ανδρέας Παπαμιμίκος: Δεν έχω καμία σχέση με την κίνηση οργανώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που διαχώρισαν την θέση τους στις φοιτητικές εκλογές

Με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook ο πρώην γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή κίνηση “οργανώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να καταγραφούν ως ΟΝΝΕΔ”.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments