Συνεχίζεται η συνεδρίαση για τις τηλεοπτικές άδειες

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

 

Συνεχίζεται η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Η διάσκεψη είχε διακοπεί έπειτα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, το οποίο αποδείχτηκε τελικά φάρσα. 

Το τηλεφώνημα έγινε την ώρα που το ΣτΕ συνεδρίαζε για τις τηλεοπτικές άδειες. Αγνωστος τηλεφώνησε λίγο μετά τις 10:00 στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συνακτών», λέγοντας ότι «θα εκραγεί βόμβα σε 45 λεπτά». Αμέσως η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, ενώ διακόπηκε η συνεδρίαση του ΣτΕ. Ανδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, με εκπαιδευμένα σκυλιά, πραγματοποίησαν έλεγχο σε όλους τους χώρους, χωρίς, όμως, να εντοπίσουν κάτι ύποπτο.

Δεύτερη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ

Η σημερινή, δεύτερη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, θα κρίνει το πρώτο στάδιο των νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Πάντως, κατά την προχθεσινή, πεντάωρη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο εισηγητής της υπόθεσης, Γεώργιος Παπαγεωργίου, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες και να μην προχωρήσουν οι συνάδελφοί του στην ουσία της υπόθεσης.

Παράλληλα, κατά τη διάσκεψη της Τετάρτης, τους δικαστές απασχόλησε το προκαταρκτικό στάδιο, δηλαδή του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος, όπως λέγονται, των τηλεοπτικών σταθμών, που αν δεν λυθούν τα δύο αυτά θέματα, οι δικαστές δεν συνεχίζουν στα άλλα νομικά ζητήματα που τίθενται με τις αιτήσεις ακύρωσης.

Κατά την έναρξη της σημερινής διάσκεψης ορισμένοι ακόμη σύμβουλοι, θα αναπτύξουν τις απόψεις τους για τα δύο αυτά νομικά ζητήματα και στη συνέχεια θα κληθούν να ψηφίσουν επί του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος. Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα εξαρτηθεί εάν θα προχωρήσουν ή όχι οι δικαστές στο επόμενο στάδιο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments