Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο πρόγραμμα 4ΧF for Silver Safety

unnamed-2Πρόγραμμα εκπαίδευσης σε σημαντικά θέματα ασφάλειας των πολιτών μέσης ηλικίας και άνω, παρέχει δωρεάν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε όσους Ηρακλειώτες είναι πάνω από 50 ετών, μέσα από την συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα 4ΧF for Silver Safety. 

Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας,  προσφέροντας λύσεις για την επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Το πρόγραμμα στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: της σωματικής ενδυνάμωσης και ευεξίας, της διατροφής, της νοητικής ενδυνάμωσης και της προστασίας από απάτες σε διάφορους τομείς.unnamed-4

Συντονιστής του προγράμματος είναι η ΜΚΟ 50+ Ελλάς, με ευρωπαϊκούς εταίρους, γνωστές για τη δράση τους, ΜΚΟ από Κύπρο, Σλοβακία, Πολωνία και εθνικούς εταίρους από την Ελλάδα τον Δήμο Γαλατσίου μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας και, βέβαια, τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής.

Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα παρουσίασης του προγράμματος, στην οποία τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής εκπροσώπησε η διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας, εργοθεραπεύτρια, Μαίρη Καραμπέτσου.

Όσοι ενδιαφέρονται, λοιπόν, να συμμετέχουν μπορούν να καταθέτουν δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου: 210 2826924 & 210 2716636

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.50plus.gr

Facebook Comments