Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία

ad45ec29-e2e9-42c4-85fb-f5991fc85737Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διευρύνει την δράση του τόσο στην εφαρμογή, όσο και στην προώθηση συστημάτων Ανακύκλωσης στην πόλη. Ενώνοντας τις δυνάμεις του με τον ΕΔΣΝΑ, συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα του Συνδέσμου για την Ανακύκλωση Χαρτιού σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Νίκος Σπυρόπουλος, και Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, υποδέχθηκαν στο δημαρχείο την Σοφία Κορωναίου, περιφερειακή σύμβουλο Αττικής και μέλος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ, επιφορτισμένη με την εκπόνηση του εν λόγω προγράμματος.

Σύμφωνα με όσα σχεδίασαν οι δύο πλευρές, ειδικοί κάδοι συλλογής (πράσινου χρώματος με κίτρινο καπάκι) θα τοποθετηθούν στα δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου, προκειμένου να υποδέχονται το χαρτί που πετάνε τα παιδιά, τα οποία, καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, θα έχουν την ευκαιρία, με ειδικές δράσεις και εκδηλώσεις, να ενημερωθούν για τα οφέλη και τις μεθόδους Ανακύκλωσης.

«Από την πρώτη στιγμή, αυτή η δημοτική αρχή υιοθέτησε και προωθεί την εναλλακτική σκέψη, με πίστη ότι η αλλαγή στις ζωές όλων μας περνάει, πρωτίστως, μέσα από την καλλιέργεια εκείνης της παιδείας που θα μας επιτρέψει να συμβιώνουμε σε αρμονία μεταξύ μας αλλά και με το περιβάλλον. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπηρετεί ακριβώς αυτόν τον σκοπό. Για αυτό είμαστε και θα παραμείνουμε, από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Facebook Comments