Πύρινα μέτωπα σε Άνδρο και Σάμο

andros_fotia-1021x576Σε εξέλιξη είναι οι φωτιές σε Άνδρο και Σάμο. Στις περιοχές πνέουν πολλοί ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα το έργο της κατάσβεσης να καθίσταται δυσχερές.

Αναλυτικότερα:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε εντός του οικισμού Φελλός Άνδρου. Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση, χόρτα αλλά και δάσος, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ οι φλόγες το μεσημέρι έφθασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών του Οικισμού.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτή την ώρα 19 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, εθελοντές και  υδροφόρα οχήματα.

Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στο όρος Χάρακα και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. andros_fotia3 

Όπως τόνισε στο ert.gr ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άνδρου, Ανθυποπυραγός, Παπαϊωάννου Χρήστος, «η προσπάθεια των πυροσβεστών εστιάζεται στο να μη κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και σπίτια».

 

Δασική έκταση καίει η φωτιά στη Σάμο

ΦΩΤΙΑ 02Φωτιά ξέσπασε στις 15.30 στη  Σάμο. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Ζερβού κοντά στην παλιά χωματερήκαι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Καίει δάσος και χαμηλή βλάστηση ενώ είναι τόσο έντονος ο καπνός που καθιστά δυσχερές το έργο των εναέριων μέσων. Λόγω του ισχυρών ανέμων οι καπνοί φθάνουν μέχρι την περιοχή Πούντες και Πυθαγόρειο.

Στη περιοχή επιχειρούν 4 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα, όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι εθελοντές του νησιού. Όπως δήλωσε στοert.gr ο Πύραρχος, Παναγιώτης Κουτρίδης, που συντονίζει το έργο της κατάσβεσης «η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Facebook Comments