Πρόγραμμα ανοικτών σχολείων καλοκαίρι 2016 από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής – αποτελέσματα

Εκατοντάδες παιδιά και γονείς «αγκάλιασαν» την πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής να κρατήσει ανοικτές τις αυλές των σχολείων της πόλης όλο τον φετινό Ιούλιο, προσφέροντας σημεία παιχνιδιού και συνάντησης σε μικρούς και μεγάλους. Τα σχολεία που έμειναν ανοικτά έγιναν… «hotspots» για τις παρέες των μικρών Ηρακλειωτών, χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στην γειτονιά, αντίθετα, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά και τους γονείς τους να απολαύσουν την πόλη, έξω από τους τοίχους των αστικών διαμερισμάτων.

Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια παιδιών και χώρων, στο πρόγραμμα μπήκαν τα σχολικά κτίρια που διαθέτουν σχολικό φύλακα: 3ο, 4ο, 5ο, 6ο και 7ο Δημοτικό, το 1ο και το 6ο Γυμνάσιο καθώς και το 1ο Λύκειο, αλλά και εκείνα στων οποίων την φύλαξη συνέβαλε ο οικείος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, όπως το 12ο Δημοτικό με την σχετική βοήθεια από τον πρόεδρο του Συλλόγου, Κώστα Παπατσίκη και τα μέλη του Δ.Σ.

«Η ανταπόκριση των Ηρακλειωτών στην πρωτοβουλία αλλά και το πώς οι γειτονιές αγκάλιασαν το πρόγραμμα, μας δίνει την ώθηση να επαναλάβουμε αυτή την προσπάθεια. Κάθε χρόνο με περισσότερα σχολεία. Να κάνουμε την ζωή στην πόλη μας ακόμα καλύτερη, ακόμα πιο εύκολη», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

 

Facebook Comments