«Ποτάμια» οι δρόμοι σε Θεσπρωτία, Ηλεία – Ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο (video)

20160906-kairika2-1021x580Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από τη νύχτα διάφορες περιοχές της δυτικής Ελλάδας, αλλά και τα παράλια της Ηπείρου. Στη Θεσπρωτία, μάλιστα μια 36χρονη τουρίστρια και τα δυο παιδιά της απεγκλωβίστηκαν από την πυροσβεστική καθώς το όχημά τους είχε παρασυρθεί από ορμητικό χείμαρρο.

20160906-kairika3Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Συβότων, της Πέρδικας και της Πάργας, στις παραλιακές περιοχές της Ηπείρου.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 36χρονη Ρουμάνα, στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, παρασύρθηκε από τα νερά και σταμάτησε σε ρέμα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική της Πάργας και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Η γυναίκα και τα δύο παιδιά, οι οποίοι κάνουν διακοπές στην Πέρδικα, είναι καλά στην υγεία τους.

Ανεμοστρόβιλος σημειώθηκε ανοιχτά της Ζακύνθου. Από το Μαραθωνήσι κινήθηκε με ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή του Καλαμακίου, όπου και διαλύθηκε, με τις καιρικές συνθήκες να έχουν επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες στο νησί, χωρίς, ωστόσο, να έχουν προκύψει κάποια άλλα προβλήματα.

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν από τα ξημερώματα την Κεφαλονιά, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στο νησί.

Πρωτοφανείς σε ένταση και διάρκεια και οι βροχοπτώσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες και σε αρκετές περιοχές της Ηλείας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΑ Πύργου, στις περιοχές των Λεχαινών και της Ανδραβίδας υπάρχουν αδιάβατοι πλέον πολλοί δρόμοι, κυρίως επαρχιακοί, ενώ πολλές είναι οι καταστροφές στις καλλιέργειες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν και αύριο Τετάρτη και θα υποχωρήσουν από την Πέμπτη.

Η πρόγνωση του καιρού

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ
Facebook Comments