Ολοκλήρωση οδοντιατρικών ελέγχων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Εμφάνιση Odontiatrikos Elegxos 12o Dimotiko (1).jpgd7291de1-9eb1-4aef-8849-74168767ec9dΠάνω από 2.800 παιδιά εξετάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος των δωρεάν προληπτικών οδοντιατρικών ελέγχων, που πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσω των Δημοτικών Ιατρείων, στα δημοτικά σχολεία της πόλης. Με τη συνδρομή εθελοντών οδοντιάτρων, κλιμάκιο των Δημοτικών Ιατρείων επισκέφθηκε τα δημόσια δημοτικά του Ηρακλείου και, με την άδεια βεβαίως των γονέων, εξέτασε τους μικρούς μαθητές, προσφέροντας, παράλληλα, πολύτιμες συμβουλές για την προστασία και την καλή φροντίδα των δοντιών.

Κάθε μαθητής έλαβε προσωπικό, εμπιστευτικό σημείωμα από τον οδοντίατρο, το οποίο και μεταβίβασε στους γονείς του. Ένα 40%, περίπου, τον εξεταζόμενων παιδιών διαπιστώθηκε ότι χρήζει περαιτέρω φροντίδας από τον, προσωπικό, πλέον γιατρό της οικογένειας είτε σε επίπεδο μικρο-παρεμβάσεων, είτε για πιο σοβαρή θεραπεία.

Εν γένει, τα παιδιά εμφανίστηκαν επαρκώς ενημερωμένα για το πώς πρέπει να φροντίζουν τα δόντια τους, ακούγοντας, εντούτοις, τις ενισχυτικές οδηγίες που τους παρείχαν οι οδοντίατροι.

Στόχος της δημοτικής αρχής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής είναι αυτοί οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται τουλάχιστον σε ετήσια βάση. Έτσι λοιπόν, το πρόγραμμα θα επαναληφθεί από τη νέα σχολική χρονιά σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές οδοντίατρους που μας βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια: την Κατερίνα Μακκά, την Σοφία Κωνσταντοπούλου και τον Βασίλη Φακιρίδη. Μεριμνούμε για την διατήρηση της υγείας των παιδιών της πόλης μέσα από τον προληπτικό έλεγχο αλλά και την ενημέρωση. Ο οδοντιατρικός έλεγχος χρειάζεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Αντιλαμβανόμαστε, όμως, ότι στην εποχή της κρίσης πολλές οικογένειες ίσως να μην έχουν τη δυνατότητα μιας συχνής επίσκεψης στον οδοντίατρο. Εκεί έρχεται να συνδράμει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής», σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Οικονομίδης.

 

Facebook Comments