Οι συναυλίες στο Θέατρο Ρεματιάς

Ένα χρόνο ύστερα από την καταστροφική εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί το κοινό σε δυο ανοιχτές εκδηλώσεις εορτασμού της αναγέννησής του με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.ΘΕΑΤΡΟ  ΡΕΜΑΤΙΑΣ

Τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Μαΐου αντίστοιχα, οι φίλοι της μουσικής αλλά και της Ρεματιάς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βραδιά αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι και μια παρουσίαση γνωστών κλασικών συνθέσεων.

Η παράσταση «Το αστικό λαϊκό τραγούδι στον 20ο αιώνα»  αποτελεί μια μυσταγωγική μουσική περιπλάνηση στη  λαϊκή μουσική παραγωγή που γνώρισε η χώρα μας από το 1900 μέχρι και το 2000. Οι ερμηνευτές Αφεντούλα Ραζέλη και Στέλιος Γαλανός θα μας παρουσιάσουν από παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια, «αρχοντορεμπέτικα» και λαϊκά μέχρι σύγχρονα τραγούδια του λεγόμενου «έντεχνου» ρεπερτορίου.

Για τους φίλους της κλασικής μουσικής η Ορχήστρα Academica Αθηνών (16 εγχόρδων) με σολίστ την Ευγενία Παπαδήμα και τον Χρίστο Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει κλασικές συνθέσεις και σύγχρονες μεταγραφές έργων των W.A. Mozart, S. Barber, J.S. Bach, B. Britten, G.F. Haendel.

Η είσοδος και στις δύο συναυλίες είναι ελεύθερη και το πρόγραμμα ξεκινά στις 20.30.

 

 

Σύντομο χρονικό:

 

Στις 18/5/2015 το μεσημέρι εκδηλώνεται ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο χώρο του θεάτρου και ενώ λίγες μέρες νωρίτερα οι υπηρεσίες του δήμου έχουν καθαρίσει την περιοχή από πευκοβελόνες και άλλα πιθανώς εύφλεκτα υλικά. Η καταστροφή του θεάτρου μέσα σε λίγες ώρες είναι ολοσχερής. Τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο χώρο καθώς και όλες οι άλλες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εμπρηστική επίθεση. Παρά το μέγεθος της καταστροφής ο δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος, δεσμεύεται ότι το θέατρο θα επαναλειτουργήσει σύντομα. Άμεση είναι η ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και χιλιάδων εθελοντών πολιτών, οι οποίοι σπεύδουν να καθαρίσουν και να κάνουν δεντροφύτευση στο χώρο. Ο Δήμος εγκαθιστά νέες κερκίδες.

Στις 3/6/2015, λίγες μέρες μετά την καταστροφή, το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς ανοίγει τις πόρτες του στη μεγάλη συναυλία «Μέσα από τις στάχτες» στην οποία συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι πλέον καταξιωμένοι καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Εκτός από τον καλλιτεχνικό και πνευματικό κόσμο της χώρας το εγχείρημα αγκαλιάζει με θέρμη το ευρύ κοινό. Η προσέλευση του κόσμου στο θέατρο είναι χωρίς προηγούμενο ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι πολίτες που κατέφτασαν στη ρεματιά το βράδυ της 3ης Ιουνίου 2015 ξεπέρασαν τις 4.000 καθιστώντας τη νύχτα εκείνη ιστορικό ορόσημο για τη λειτουργία του θεάτρου αλλά και τα πολιτιστικά πράγματα της χώρας.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2015 ξεκίνησε κανονικά στις 17 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου με τεράστια επιτυχία. «Η πληρότητα στις εκδηλώσεις άγγιξε το 90% και η ποιότητα του προγράμματος αναγνωρίστηκε από όλους. Αυτή ήταν και η απάντηση σε όσους θέλησαν να στερήσουν από την πόλη μια ιστορική εστία πολιτισμού», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 με τίτλο «Νύχτες Αλληλεγγύης» θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου και το πρόγραμμά του θα ανακοινωθεί στα μέσα Ιουνίου.

 

 

 

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

 

 

 

Facebook Comments