Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Χίο

Πυροσβέστης βοηθάει στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει δασικές εκτάσεις στην περιοχή της Κερατέας,  Σάββατο 12 Ιουλίου 2014. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Κερατέα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή της Λάκιζας, όπου οι φλόγες έχουν περάσει μέσα από αυλές σπιτιών, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ζημιές σε κάποιο από αυτά. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Χίο. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3.30 τη νύχτα σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Βέσσας και Λιθίου και εξαπλώθηκε γρήγορα, κυρίως προς τα νοτιοδυτικά, με αποτέλεσμα να πλησιάσει τους οικισμούς του Λιθίου και των Μεστών, καίγοντας πευκοδάσος, καλλιέργειες και μαστιχόδενδρα. 

Μάχη με τη φωτιά δίνουν όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Χίο και εθελοντές, ενώ ξεκίνησαν και πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Αττική προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο μαίνεται στην περιοχή Βέσσα και Ελάτα εκεί όπου εστιάζουν και οι χερσαίες δυνάμεις την προσοχή τους προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση. Οι συνθήκες πάντως είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments