Κοζάνη: Πλημμύρισε η Εγνατία Οδός – Κλειστή θα παραμείνει μέχρι αύριο

egnatiaΚλειστή παραμένει η Εγνατία οδός από τη 1 μετά το μεσημέρι και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή, που είχε ως αποτέλεσμα την συσσώρευση υδάτων που δημιούργησαν προβλήματα κατακλύζοντας το οδόστρωμα και προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης για την άντληση των υδάτων ενώ η τροχαία διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων μέσω παρακαμπτηρίων οδών, ωστόσο λίγο μετά τις 5 το απόγευμα αποφασίστηκε να αποκλειστεί μεγαλύτερο τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον Ανισόπεδο κόμβο των Κοίλων έως και την Σιάτιστα καθώς λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης δημιούργήθηκε ουρά χιλιομέτρων.

Εν τω μεταξύ σε λίμνη μετατράπηκε σε αρκετά σημεία και η παλαιά εθνική οδός Κοζάνης Πτολεμαΐδας λόγω της κακοκαιρίας. Προβλήματα όμως είχαμε και σε κατοικημένες περιοχές όπου η πυροσβεστική επενέβη σε περισσότερες από 15 περιπτώσεις άντλησης υδάτων καθώς πλημμύρισαν υπόγειες κατοικίες και καταστήματα σε όλη το Δήμο Κοζάνης με σοβαρότερη την κατάσταση στους οικισμούς Αγίας Παρασκευής Λευκοπηγής αλλά και του Βατερού όπου πλημύρισαν ακόμα και τα νεκροταφεία του χωριού.

Εξαιτίας της υπερχείλησης των υδάτων στην θέση Χάντακα, στον δρόμο Καισαρειάς – Αιανής αποκολλήθηκε το ένα τρίτο του οδοστρώματος με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται μόνο στην μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Στην περιοχή της Εορδαίας η Πυροσβεστική δέχτηκε 11 κλήσεις εξαιτίας της υπερχείλισης υδάτων στην τοπική κοινότητα Φούφα, πλημμύρισαν μεγάλες εκτάσεις και καταστράφηκαν καλλιέργειες πατάτας, ενώ στην Πεντάβρυσσο πλημμύρισε η είσοδος του χωριού με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην μετακίνηση των κατοίκων.

 

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Facebook Comments