Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Μεγαλόπολη λόγω κακοκαιρίας

 

megalopoli-vroxi2-3-1440x564_cΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Μεγαλόπολης, για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που προκλήθηκαν από την χθεσινή βροχόπτωση. Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν και την Τρίπολη, πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια σπιτιών, έπεσαν σκεπές και υπήρξε διακοπή ρεύματος, ενώ ήδη συνεργεία της πυροσβεστικής, του δήμου και της περιφέρειας συνδράμουν τους πολίτες.
Αργά χθες το βράδυ άνοιξε η εθνική οδός Τρίπολης-Σπάρτης στο ύψος της Μανθυρέας, και η εθνική προς την Καλαμάτα στην σήραγγα Ραψομάτη

Η έντονη και πολύωρη βροχόπτωση ήταν η αιτία που  προκάλεσε την  κατάρρευση ενός μέρους της σκεπής σε κέντρο διασκέδασης έξω από την Τρίπολη.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου στο Νομό Αρκαδίας , η Πυροσβεστική Υπηρεσία  δέχτηκε 175  κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στο Δήμο της Τρίπολης και 150 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στο Δήμο της Μεγαλόπολης.

Για την αντιμετώπιση των συμβάντων, συγκροτήθηκαν 12 συνεργεία με 30 πυροσβεστικούς υπαλλήλους στην Τρίπολη που, μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιήσει περίπου 52 αντλήσεις και 20 απεγκλωβισμούς ατόμων και 22 συνεργεία με 45 πυροσβεστικούς υπαλλήλους στη Μεγαλόπολη που, μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιήσει περίπου 56 αντλήσεις και 12 απεγκλωβισμούς ατόμων. Οι παροχές βοηθείας συνεχίζονται και σήμερα. Για την άμεση αντιμετώπιση των συμβάντων, στάλθηκαν από την Αθήνα, 23 φορητές αντλίες.

Facebook Comments