Εντοπίστηκαν συντρίμμια και αντικείμενα βόρεια της Αλεξάνδρειας (video)

EgyptAir-e1463727187850-952x580Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της EgyptAirπου έπεσε μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου. Ο χώρος της έρευνας  διευρύνεται και νεότερες πληροφορίες, αναφέρουν ότι στη θαλάσσια περιοχή 290 χιλιόμετρα βόρεια της Αλεξάνδρειας εντοπίστηκαν συντρίμμια και αντικείμενα που ανήκουν στους επιβάτες.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Αιγύπτου «χτενίζει» την περιοχή για να βρει το μαύρο κουτί του αεροπλάνου Α320 της Egyptair. Το ναυτικό ήδη βρήκε ορισμένα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών, μετέδωσε η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση.

‘Όπως μετέδωσε από το υπουργείο Άμυνας, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης, 5 μίλα από το σημείο που χάθηκε το στίγμα του Airbusβρέθηκε ανθρώπινο μέλος και συντρίμμια.

Το σενάριο τρομοκρατικής επίθεση δεν μπορεί ακόμη να αποκλειστεί, ενώ η έλλειψη στοιχείων, τροφοδοτεί διάφορα ευφάνταστα σενάρια  που κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Δεν κατέγραψαν σημάδια έκρηξης οι δορυφόροι.

Αίγυπτος και Γαλλία εξετάζουν ακόμη και το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας ενώ οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν επίσης μηχανική βλάβη, ή κάποια εσκεμμένη ενέργεια.Τρεις Γάλλοι ερευνητές και ένας τεχνικός εμπειρογνώμονας της εταιρείας Airbus έφθασαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου σήμερα το πρωί για να συμμετάσχουν στις έρευνες.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ΠρόεδροΆμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι. Ο Αλέξης Τσίπρας  εξέφρασε στον Αιγύπτιο Πρόεδρο τα συλλυπητήρια του για το αεροπορικό συμβάν στο αεροσκάφος της EgyptAir και τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλλει με κάθε μέσο και να συνεργαστεί με την Αίγυπτο, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της υπόθεσης αυτής.

«Δεν υπάρχει κανένα στοχείο» για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir, δήλωσε  ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό.

«Εξετάζονται όλες οι υποθέσεις, αλλά καμία δεν υπερισχύει, διότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο για τα αίτια», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, προσθέτοντας ότι θα συναντηθεί με τις οικογένειες των επιβατών και αξιωματούχους «για να τους μεταφέρει τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες με απόλυτη διαφάνεια».

«Η έρευνα συνεχίζεται, δεν βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους» δήλωσε νωρίτερα στο πρώτο πρόγραμμα ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Αθανάσιος Μπίνης, Το αεροπλάνο χάθηκε στην περιοχή που διερευνούμε. Θα βρούμε συντρίμμια χρειάζεται λίγος χρόνος παραπάνω. Μας προβληματίζει ότι έμεινε στον αέρα για σημαντικό χρόνο, από τη στιγμή που άρχισε να κάνει ελιγμούς, σημείωσε

Οι ελληνικές αρχές είχαν ανακαλύψει την Πέμπτη σωσίβια και αντικείμενα από πλαστικό να επιπλέουν στη Μεσόγειο, αφού εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο με 66 επιβάτες και προσωπικό. Όμως ανακάλυψη των συντριμμιών δεν οδήγησε σε ταυτοποίηση τμημάτων του αεροσκάφους, όπως  είπε ο Αχμέτ Αντέλ   αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής αεροπορικής εταιρείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, ΕΡΤ

Facebook Comments