“Εναέρια ασθενοφόρα” έχουν γίνει τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής

Καθηλωμένα βρίσκονται λόγω οικονομικής κρίσης και τα τρία ελικόπτερα του ΕΚΑΒ με τις αεροδιακομιδές πλέον να βρίσκονται στην… ευχέρεια των ελικοπτέρων της πυροσβεστικής που έχουν μετατραπεί σε “εναέρια ασθενοφόρα”.

Σε περιστατικό που συνέβη στις 22 Φεβρουαρίου, έγκυος γυναίκα από την Άνδρο έπρεπε να διακομιστεί στην Αθήνα και στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής σήμανε συναγερμός από τη στιγμή που δόθηκε εντολή να απογειωθεί το ένα από τα δύο Super Puma που διαθέτει το πυροσβεστικό σώμα.

Διασώστες του ΕΚΑΒ επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο έχοντας πάρει μαζί τους και φορητή θερμοκοιτίδα με μπαταρίες για παν ενδεχόμενο.

Ήταν μια από τις δεκάδες διασώσεις που έχουν πραγματοποιήσει από τις αρχές του χρόνου τα πληρώματα των πέντε ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής από τη στιγμή που τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ είναι ακινητοποιημένα, τα δυο λόγω βλάβης και το ένα λόγω έλλειψης συντήρησης.

Το νέο είδος αποστολών ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου του 2016 κατόπιν αιτήματος των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΕΚΑΒ ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει 32 αποστολές με μεταφορά 49 ασθενών και 110 ώρες πτήσης, σύμφωνα με τον διοικητή εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής, Γιώργο Πορτοζούδη που μίλησε στο MEGA.

Το δύσκολο είναι ότι από την 1η Μαίου ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος ενώ παράλληλα θα συνεχίσει το Πυροσβεστικό Σώμα να συμβάλλει και στις αεροδιακομιδές ασθενών.

ΠΗΓΗ:www.megatv.com

 

Facebook Comments