Εκδήλωση μνήμης για την σκηνοθέτιδα Ελευθερία Μπαμπάκου

20314930-bdaa-493e-a21f-9e22fe18821aΤη μνήμη και το έργο της σκηνοθέτιδας, Ελευθερίας Μπαμπάκου, η οποία επί σειρά ετών δημιούργησε και παρουσίασε στο κοινό δεκάδες παραστάσεων από το μετερίζι της θεατρικής σκηνής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, τίμησαν τα παιδιά, συγγενείς, συνεργάτες, άνθρωποι του Δήμου αλλά και πλήθος κόσμου, που αγάπησε τα έργα της μέσα στα χρόνια. Σε μια σεμνή τελετή, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», παλιοί γνώριμοι συναντήθηκαν ξανά για να μιλήσουν και να θυμηθούν την Ελευθερία, την Ελευθερία της τέχνης, την Ελευθερία του Θεάτρου.

Κοινή διαπίστωση όλων, ότι η Ελευθερία Μπαμπάκου άφησε ως παρακαταθήκη στον πολιτισμό του Δήμου την αντισυμβατική, την εναλλακτική ματιά, την αφήγηση που προβληματίζει, που δημιουργεί σκέψεις, διαφορετικά συναισθήματα.

Στα χρόνια της προσφορά της, από την καθοδήγησή της πέρασαν εκατοντάδες ηθοποιών, ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες, στα πρώτα τους βήματα. Μαζί συνέθεσαν και ανέβασαν πλήθος παραστάσεων, πάντα έξω από την φόρμα που έχει συνηθίσει κανείς να βλέπει σε παραγωγές δημοτικών θεατρικών σκηνών.

«Η Ελευθερία σκεφτόταν και λειτουργούσε έξω από την πεπατημένη, βάζοντας μας και εμάς, όλους όσους απολαύσαμε τα έργα της, σε αυτήν την λογική: να κοιτάξουμε πέρα από το προφανές, πέρα από την εικόνα, πέρα από τα συνηθισμένα», σχολίασε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Η παρακαταθήκη που άφησε, λοιπόν, η Ελευθερία Μπαμπάκου είναι μεγάλη. Η θεατρική ομάδα που συνεχίζει το έργο της, η «Ελευθερία Πράξεις», δίνει τακτικά παραστάσεις τόσο στον  Δήμο Ηρακλείου Αττικής, όσο και σε άλλες θεατρικές σκηνές. Τελευταία παράσταση, ο «Κοινός Λόγος».

 

 

Facebook Comments