Διεκδίκηση και είσπραξη ανταποδοτικών τελών από μεγάλους Δημόσιους φορείς στο Ηράκλειο Αττικής

Το συνολικό ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ έβαλε στα ταμεία του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ως ανταποδοτική εισφορά από τον ΟΣΕ για την διέλευση του σιδηρόδρομου μέσα από τα όρια της πόλης αλλά και τη λειτουργία του τοπικού σταθμού του Προαστιακού.

Πρόκειται για άλλη μια επιτυχή κατάληξη της πρωτοβουλίας – εκστρατείας της νέας δημοτικής αρχής να διεκδικήσει ανταποδοτικά τέλη από κάθε φορέα ο οποίος λειτουργεί ή χρησιμοποιεί εκτάσεις στην πόλη του Ηρακλείου.IraklioAttikis_sima

Και σε αυτήν την περίπτωση, ο Δήμος διεκδίκησε, πίεσε και, εν τέλει, πέτυχε να καρπωθεί οικονομικά οφέλη από την δραστηριότητα στην πόλη ενός ακόμα μεγάλου Οργανισμού, οφέλη που θα αποδοθούν σε έργο και υπηρεσίες (καθαριότητας και πρασίνου) προς τους Ηρακλειώτες.

Θυμίζουμε, πριν από ένα χρόνο η δημοτική αρχή είχε καταφέρει να αποσπάσει ανταποδοτικά τέλη από την ΣΤΑΣΥ ύψους 450 χιλιάδων ευρώ, αντίστοιχα, για την διέλευση του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου από την πόλη αλλά και τη λειτουργία του τοπικού σταθμού.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, ο Δήμος διεκδικεί δυναμικά εκείνα που πρέπει και πετυχαίνει ανταποδοτικά οφέλη από όσους λειτουργούν στα όρια του Ηρακλείου. Όπως πληρώνει ο δημότης και ο επιχειρηματίας, έτσι πρέπει να πληρώνουν και οι Οργανισμοί (Δημόσιοι και μη). Είναι μια απόδοση δικαιοσύνης η οποία μπορεί, από τη μία, στο μέλλον να ανακουφίσει τους Ηρακλειώτες, άμεσα όμως θα γυρίσει στον πολίτη ως παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών και περισσότερου έργου.

Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να μην αναρωτηθεί γιατί μέχρι σήμερα οι προηγούμενες δημοτικές αρχές της πόλης δεν διεκδίκησαν αυτά τα ανταποδοτικά οφέλη με αποτελέσματα ο Δήμος – και κατά συνέπεια οι δημότες -, να έχει χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Εμείς, με δύο χρόνια διοίκησης, καταφέραμε να βάλουμε στο δημοτικό ταμείο 1 εκατομμύριο ευρώ και συνεχίζουμε…», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Facebook Comments