Δεντροφύτευση στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

deb93e77-862d-4cdf-9c2f-bbfb46e56ab4Με την συμμετοχή δεκάδων πολιτών – κυρίως παιδιών – ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής «πρασίνισε» δύο από τους νέους ελεύθερους χώρους που η πόλη έχει στην διάθεσή της, με στόχο, αφενός την βελτίωση της εικόνας των χώρων, αφετέρου την ευαισθητοποίηση των Ηρακλειωτών στην διατήρηση και την προστασία του πράσινου στο προάστιο.

Η πρώτη δράση δεντροφύτευσης έλαβε χώρα στο καινούργιο παρκάκι, που διαμόρφωσε ο Δήμος, στην διασταύρωση των οδών Ιφιγενείας και Πευκών (σύνορα με Μεταμόρφωση).

Η δεύτερη, στον χώρο ανάμεσα στις οδούς Ιεράπετρας και Πρασίνου Λόφου, ο οποίος αποκτήθηκε πρόσφατα από τη δημοτική αρχή με την χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Και στις δύο δράσεις η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου προετοίμασε… το έδαφος για να υποδεχθεί τα φυτά, βοηθώντας τους μικρούς και μεγάλους Ηρακλειώτες κατά την τοποθέτησή τους.

Παράλληλα, εθελοντές του ΚΕΑΝ μάθαιναν στα παιδιά τα μυστικά του κάθε φυτού αλλά και τον τρόπο συντήρησής του.

Η υδροφόρα του Δήμου ολοκλήρωσε τη διαδικασία με το πότισμα του χώρου, το οποίο θα επαναλαμβάνεται όσο χρειάζεται για να διατηρηθεί το πράσινο.

«Στέλνουμε το μήνυμα, ότι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή της πόλης αποτελεί η ενίσχυση του πρασίνου στο Ηράκλειο. Για αυτό, φροντίζουμε να πρασινίσουμε δύο χώρους που αποκτήσαμε και διαμορφώσαμε πρόσφατα. Καλούμε τους πολίτες να μετέχουν και αυτοί, υιοθετώντας αυτούς τους νέους χώρους πρασίνου, να βοηθήσουν τον Δήμο στην διατήρηση και την προστασία τους», σχολιάζει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

 

 

Facebook Comments