Για την Αγία Σοφία θα μιλήσει ο Κρις Σπύρου

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας, πρώην Γερουσιαστής και Πρόεδρος της Βουλής της Πολιτείας του New Hampshire, ΗΠΑ,  Κρις Σπύρου, θα παρουσιαστεί στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, προσκεκλημένος του Δημάρχου Μεγαρέων,  Γρηγορίου Σταμούλη.

Ο κ. Σπύρου θα απευθύνει ομιλία με τίτλο «Αγία Σοφία: η ώρα της απελευθέρωσης» την Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Στρατουδάκειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Η Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας ιδρύθηκε το 2005 στις ΗΠΑ και έχει παραρτήματα στο Λουξεμβούργο και στην Αθήνα. Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας είναι να επανέλθει η μεγάλη Εκκλησία της Αγίας του Θεού Σοφίας Εις την Πόλιν, στην αρχική της υπόσταση, ως Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και ως η Βασιλική της Ορθοδόξου χριστιανικής πίστης, όπως ακριβώς καθαγιάστηκε το 537 μ.Χ.

Το 2007 ο κ. Σπύρου κατέθεσε ενώπιων της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αμερικανικού Κογκρέσου, προεδρεύοντος του Προέδρου της Επιτροπής, Βουλευτή κ. Τομ Λάντος, για την βεβήλωσης του Ιερού Ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας από την κυβέρνηση της Τουρκίας. Η κατάθεση στην Επιτροπή κατέληξε στο Ψήφισμα 306 που υπερψηφίστηκε από την Αμερικανική Βουλή και απαιτεί από την Τουρκική κυβέρνηση «να επιστρέψει όλες τις κλεμμένες Χριστιανικές Εκκλησίες και τις περιουσίες τους στους νόμιμους δικαιούχους τους».

Σύντομα, οι νόμιμοι δικαιούχοι που αποτελούν την Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας, θα κάνουν επίσημα αίτημα προς το Τουρκικό κράτος ώστε να επιτρέψει την επαναλειτουργία του συμβόλου της Ορθοδόξου Πίστεως, της Αγιάς Σοφιάς μας.

Facebook Comments