‘Αγιο ‘Ορος: Η άφιξη του Ρώσου Προέδρου

Λίγα λεπτά μετά τις 14.00 το μεσημέρι έδεσε στο λιμάνι της Δάφνης, το ταχύπλοο σκάφος με τη συνοδεία του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος αποβιβάστηκε δέκα λεπτά αργότερα από θαλαμηγό, ξεκινώντας τη δεύτερη επίσκεψη του από το 2005 στο ‘Αγιο ‘Ορος, η οποία θα διαρκέσει το πολύ τέσσερις ώρες.

Επιφορτισμένοι με το καλωσόρισμα του Ρώσου Προέδρου στο λιμάνι της Δάφνης, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο εκπρόσωπος του πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου,καθώς και εκπρόσωποι της Αθωνικής Πολιτείας.

Ο κ. Πούτιν αναχώρησε οδικώς από τη Δάφνη για τις Καρυές (διαδρομή 12 χιλιομέτρων), όπου τον αναμένει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, τον πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους γέροντα Παύλο, τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο και τον πολιτικό διευθυντή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Στις Καρυές θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό Πρωτάρχου και στη συνέχεια θα γίνει το καλωσόρισμα του Προέδρου της Ρωσίας από την ιερά κοινότητα στο Αρχονταρίκι.

Ακολούθως ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στην ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος(ρωσικό μοναστήρι) όπου και θα ολοκληρώσει, γύρω στις 19.00 το απόγευμα την προσκυνηματική επίσκεψή του στο Άγιον Όρος.

Στη Μονή αυτή βρίσκεται ήδη από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και εκεί τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Στη συνέχεια αναχώρησαν οδικώς για την Τρυπητή Χαλκιδικής και από εκεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε εν πλω για το λιμάνι της Δάφνης. Οδικώς στη συνέχεια θα μεταβεί στις Καρυές του Αγίου ‘Ορους.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Facebook Comments