Έλλη Πασπαλά & Underground Youth Orchestra στο Θέατρο της Ρεματιάς

 

Tierra arada, huele a Patria y es mejor que siga arando!

(Η καλλιεργημένη γη μυρίζει πατρίδα γι αυτό πρέπει να μείνει καλλιεργημένη!)

                                                                              Porfirio Zappa

 

 

Συμμετέχουν: η Έλλη Πασπαλά και οι νέοι τραγουδιστές Κωνσταντίνα Κορδούλη, Δήμητρα Σελεμίδου, Απόστολος Κίτσος

 

Σολίστ: Νίκος Χατζηελευθερίου (κιθάρα)

Διεύθυνση ορχήστρας: Κώστας Ηλιάδης

 

Mε συνοδοιπόρους την Έλλη Πασπαλά και τους νέους τραγουδιστές Κωνσταντίνα Κορδούλη, Δήμητρα Σελεμίδου και Απόστολο Κίτσο, η βρίσκει τον επόμενο σταθμό του καλοκαιρινού της ταξιδιού στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016, Νύχτες Αλληλεγγύης, το Σάββατο 16 Ιουλίου.

 

Η 40μελής ορχήστρα νέων Underground Youth Orchestra παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια από τη λατινοαμερικανική γη αλλά και τις επιδράσεις τους στη μουσική άλλων χωρών. Η παράσταση TIERRA ARRADA (=καλλιεργημένη γη) είναι ένα μαγικό ταξίδι και μια βαθιά αναζήτηση στη φλογερή ψυχή της νοτιοαμερικάνικης γης αλλά και κάθε γης που γίνεται πατρίδα όταν καλλιεργείται.

 

Η συμφωνική ορχήστρα νέων Underground Youth Orchestra με την Έλλη Πασπαλά υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη, ερμηνεύει έργα των: H.Villa-Lobos, E. Gismodi, L. Bonfa, A.Piazzolla, J. Morel, A. Youpanki, Α.Ramirez, Inti-Illimani, C. Gardel, Zequinha de Abreu καθώς και παραδοσιακά λατινοαμερικάνικα τραγούδια.

 

Η Underground Υouth Orchestra (UYO) ιδρύθηκε το 2010. Δημιουργήθηκε από ένα σύνολο παιδιών που επιθυµούσαν να κάνουν µουσική µαζί. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο,  εξ ου και το όνοµα της ορχήστρας («underground» σημαίνει στα αγγλικά «υπόγειο»). Τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες της είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Γρήγορα, η µουσική οµάδα κατάφερε να διακριθεί, να συµµετάσχει σε φεστιβάλ και να πραγµατοποιήσει συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη των φιλόµουσων. Το σχήµα αποτελείται σήµερα από 45 σπουδαστές ηλικίας 10 – 24 ετών και συµπληρώνεται από επαγγελµατίες µουσικούς (Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, Φρανκ Σεστάνι, Αντονέλα Σέφα, Όσβαλντ Αµιράλις). Καλλιτεχνικός διευθυντής και µαέστρος του συνόλου αλλά και ενορχηστρωτής είναι ο Κώστας Ηλιάδης.

Μέχρι σήμερα η UYO έχει δώσει 40 συναυλίες στην Αθήνα και σε πόλεις της Ελλάδας. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο της cd µε ζωντανές ηχογραφήσεις της. Το ρεπερτόριό της έχει αφετηρία την κλασική µουσική, αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσµα της σύγχρονης δημιουργίας ενώ τα προγράμματά της συχνά έχουν θεματικό χαρακτήρα (Λατινική Αμερική, Νότια Ευρώπη, συμφωνικά έργα ελλήνων συνθετών, μουσική για τον κινηματογράφο, θρησκευτική μουσική για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα). Εδώ και ένα χρόνο, η Ορχήστρα έχει δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραµµα, κύριος στόχος του οποίου είναι να φέρει σε επαφή το παιδικό και νεανικό κοινό µε τον µαγικό κόσµο της ορχήστρας.

 

 

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

 

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη. 

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

 

 

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Facebook Comments