Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη, στο κέντρο της Αθήνας

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στο βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη στην οδό Ιπποκράτους 112, στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της Τετάρτης.

Στις 10:20 άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα Zougla.gr και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην Ιπποκράτους 112.

Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 10:50.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος και προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο .

.

Ο δικηγόρος Θεμιστοκλής Σοφός δήλωσε πως η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάτοχος του Ι.Χ. στο οποίο εξερράγη η βόμβα ήταν αστυνομικός.

Στις 22:20 άγνωστος τηλεφώνησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα «Zougla.gr» και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα «σε μισή ώρα στην Ιπποκράτους 112″.
«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά προτού κλείσει το τηλέφωνο.

Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 22:50.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή στην Ιπποκράτους στο ύψος της Τσιμισκή.

Μέχρι στιγμής από την Αντιτρομοκρατική δεν γνωρίζουν ποιος από τους δύο ήταν ο στόχος με τις πιθανότητες να ήταν η εισαγγελέας να επικρατούν, ωστόσο «αναμένεται η ανάληψη ευθύνης».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ,ΕΡΤ

Facebook Comments