Το Run Greece Πάτρας πάει για ρεκόρ συμμετοχών

15665404_1746983458961379_6758227474510601153_n
Συνέντευξη Τύπου για το RUN GREECE της Πάτρας που θα διεξαχθεί στις 8 Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης δόθηκε χθες στη Στοά Αργύρη στην Πάτρα.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου  Ευάγγελος Τζελάτης τόνισε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης και κάθε χρόνο οι συμμετοχές του αυξάνονται εντυπωσιακά. 
Ο φετινός στόχος είναι οι 5.800 συμμετοχές (1.000 στον αγώνα των 10.000μ, 3.900 για τον αγώνα των 5.000μ και άλλες 900 για τον αγώνα των μικρών παιδιών. Στη συνέχεια ευχαρίστησε για τη στήριξη του αγώνα τόσο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που ενισχύει οικονομικά το γεγονός, όσο και τον Δήμο Πατρέων που συνεισφέρει οργανωτικά την εκδήλωση. Στάθηκε δε ιδιαίτερα στο φιλανθρωπικό χαρακτήρα του αγώνα αφού αφενός η ΕΑΣ συγκεντρώνει τρόφιμα για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (πέρσι συγκεντρώθηκαν 3 τόνοι τρόφιμα) αλλά και στην χρηματική προσφορά της WIND σε ιδρύματα της πόλης μας και ευχαρίστησε μάλιστα όλους τους τοπικούς φορείς, οργανώσεις, εθελοντές και υπηρεσίες που κάθε χρόνο η παρουσία και η συνεισφορά τους δημιουργεί αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τις άρτιες αθλητικές διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ και ειδικότερα για το RUN GREECE το οποίο δίνει την ευκαιρία στο λαό της πόλης αλλά και των γύρω περιοχών να βγουν στους δρόμους και να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Η περιφέρεια στήριξε όλα αυτά τα χρόνια το συγκεκριμένο γεγονός και το ίδιο θα πράξει και τα επόμενα χρόνια.
Ο  Τάκης Πετρόπουλος εκπροσωπώντας τον Δήμο Πατρέων αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στα οφέλη της άσκησης και της συμμετοχής σε τέτοια γεγονότα, συνεχάρη τον ΣΕΓΑΣ για τις επιτυχημένες διοργανώσεις όλα αυτά τα χρόνια.
Ο εκπρόσωπος της WIND Θεόδωρος Δελής, δήλωσε ότι η εταιρία είναι απόλυτα ευχαριστημένη από την απήχηση της σειράς αγώνων RUN GREECE στην ελληνική κοινωνία αλλά και από την φιλανθρωπική δράση που συνδυάζεται με την ευκαιρία αυτού του δρομικού γεγονότος.
Η  Ελένη Παναγιωτοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας εξήρε την αξία του αγώνα και το μέγεθος του και τόνισε ότι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας είναι αρωγός σε τέτοιες διοργανώσεις και ευελπιστεί πολλοί συμπολίτες μας να πάρουν μέρος και στον Ημιμαραθώνιο της πόλης στις 22 Οκτωβρίου.
Ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα  Δημήτρης Ορφανόπουλος, στάθηκε ιδιαίτερα στα νέα στοιχεία του αγώνα που είναι αφενός η παράλληλη διοργάνωση από τον ΣΕΓΑΣ του πρώτου Πανελληνίου πρωταθλήματος 10.000μ σε δημόσια οδό  ανδρών και γυναικών,  ταυτόχρονα με την εκκίνηση του λαϊκού αγώνα 10.000μ και στους λόγους που οδήγησαν τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ να επιλέξει την πόλη της Πάτρας για τη διοργάνωση αυτή και αφετέρου στον χαρακτήρα πρόκρισης που έχει πλέον ο αγώνας των 5.000μ, ο οποίος και δίνει τη δυνατότητα σε 10 άνδρες και 10 γυναίκες από την περιφέρεια μας, τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στον τελικό των 3.000μ (με ιδιαίτερα φιλανθρωπικά στοιχεία) στα πλαίσια των αγώνων του φετινού Μαραθωνίου στην Αθήνα
Εκπροσωπώντας τους αθλητές η Σοφία Αλικανιώτη, αθλήτρια της Ολυμπιάδας Πατρών και της Ντίνας Μπορνιβέλλι, φετινή χρυσή βαλκανιονίκης στα 10.000μ βάδην νεανίδων και 5η στο ίδιο αγώνισμα στο Ευρωπαϊκό κύπελλο βάδην, ευχήθηκε ο καιρός την ημέρα του αγώνα να είναι σύμμαχος των δρομέων και οι συμμετέχοντες να χαρούν πραγματικά τη συμμετοχή τους, σε έναν Αγώνα υψηλού επιπέδου, καλώντας τους Πατρινούς να παρακολουθήσουν μαζικά τους Αγώνες του RunGreece Patras 2017.
Ακολουθήστε τη διοργάνωση στο Facebook στη διεύθυνση https://www.facebook.com/rungreecepatras/
 ΠΗΓΗ:ΣΕΓΑΣ
Facebook Comments