Στην ΕΟΕ αντιπροσωπεία της Ταϊπέι

20170524_103043Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Κινεζικής Ταϊπέι πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημά της σήμερα το πρωί στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Τα 11 μέλη της υποδέχθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ  Μανώλης Κολυμπάδης και η  Ξένια Αργειτάκη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΕ.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Δρ. Μίκαελ Τσάι, ενημέρωσε την ΕΟΕ σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας του σε διεθνείς δραστηριότητες και ιδιαίτερα στους Χειμερινούς και Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Επιθυμία της χώρας του, όπως εξήγησε, είναι η αλλαγή της διεθνούς ονομασίας σε Taiwan. Ο κ. Κολυμπάδης, όσον αφορά το αθλητικό μέρος απάντησε ότι είναι εφικτή η συνεργασία των δύο χωρών σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας και προπονητικών καμπ σε διάφορα αθλήματα, σε μια κοινή προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης του αθλητισμού.

Όσον αφορά το αίτημα περί υποστήριξης της ΕΟΕ  στις προσπάθειες αλλαγής της επίσημης ονομασίας της χώρας, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ εξήγησε στην αντιπροσωπεία της Κινεζικής Ταϊπέι, ότι το θέμα αφορά καθαρά το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας. Όπως είναι γνωστό, ο ρόλος της ΕΟΕ περιορίζεται στη διάδοση των Ολυμπιακών Ιδεών και Αξιών καθώς και στη ανάπτυξη του Ολυμπιακού Κινήματος.

 

 

 

 

Facebook Comments