Πρώτη και στις Βρυξέλλες η Κατερίνα Στεφανίδη με 4.85μ

DIqiem_W4AAbH8iDIqj5MwWsAAHRTh
21

DIqhPvAW0AAAMP7 DIqh9lRWAAEHRp9

Το αήττητο σερί της συνέχισε η Κατερίνα Στεφανίδη, που δίχως αμφιβολία είναι αυτή τη στιγμή μια από τις κορυφαίες αθλήτριες του πλανήτη.

Η 27χρονη αναδείχθηκε νικήτρια – και – στις Βρυξέλλες με 4,85 μ. κι έτσι κατέκτησε την πρώτη θέση στη σειρά αγώνων για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Κι όλα αυτά λίγες μόλις εβδομάδες από τη νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Η Στεφανίδη κατέχει αυτή τη στιγμή όλους τους τίτλους, αφού από τη νίκη της πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ ήταν νικήτρια στους Ολυμπιακούς, στο Diamond League του 2016, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού του 2017 και φυσικά στο Παγκόσμιο του Λονδίνου. Η Ελληνίδα ξεκίνησε τον αγώνα της με άνεση στα 4,65 μ., ύψος στο οποίος μπαίνει σταθερά φέτος στον αγώνα, συνέχισε με ένα άκυρο άλμα στα 4,75 μ. κι έπειτα πέρασε με την πρώτη τα 4,85 μέτρα.

Η Μόρις ήταν εξαρχής η μόνη που θα μπορούσε να της κόψει το δρόμο, ξεκίνησε καλά με έγκυρα άλματα στα 4,55 μ., 4,65 μ. και 4,75 μ. δεν μπόρεσε όμως στη συνέχεια να υπερβεί τα 4,85 μέτρα κι έτσι γνώρισε τη 16η ήττα της από την Ελληνίδα. Η Στεφανίδη που στη συνέχεια απέτυχε στα 4,92 μ., στην προσπάθεια της να κάνει πανελλήνιο ρεκόρ έφτασε στις 14 νίκες (15η με τον προκριματικό του Λονδίνου), ενώ κλείνει τη χρονιά με μια μόλις ήττα τον περασμένο Φεβρουάριο από την Σάντι Μόρις. Το διαμάντι στο επί κοντώ καταλήγει για τρίτη φορά σε ελληνικά χέρια, αφού το 2015 το είχε κατακτήσει η Νικόλ Κυριακοπούλου.

ΠΗΓΗ:ΣΕΓΑΣ, www.diamondleague.com

Facebook Comments