Νικητής ο άνθρωπος, με σύμμαχο το ποδόσφαιρο

17440321313Κεντρικός στόχος του παγκοσμίου συνεδρίου του Χάρβαρντ, το οποίο διεξήχθη στοΚαραϊσκάκη, τις προηγούμενες δύο ημέρες, ήταν ο τρόπος με τον οποίο το ποδόσφαιρο, μπορεί να προσφέρει βοήθεια στον άνθρωπο. Το πως το λαοφιλέστερο των σπορ, μπορεί να σταθεί δίπλα στην ανθρωπότητα και να προσφέρει λύσεις, σε όλους όσοι βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο Ολυμπιακός με γνώμονα τον συνάνθρωπο, διοργάνωσε, στον απόηχο του συνεδρίου του Χάρβαρντ, ένα ξεχωριστό φιλικό, στο Καραϊσκάκη. Μεικτή ομάδα ομιλητών, ακαδημαϊκών και μη, παλαιών παικτών, αλλά και στελεχών του Θρύλου, αντιμετώπισε στο πλαστικό γήπεδο του Καραϊσκάκη, ομάδα προσφύγων. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο Μάριο Ουσίγιος, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο Φρανσουά Μοδέστο, ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Λιλιάν Τουράμ. Με τη μεικτή ομάδα αγωνίστηκε και ο Μιλτιάδης Μαρινάκης, καθώς και ο Πέτρος Κόκκαλης.

Στο περιθώριο του αγώνα, ο Λιλιάν Τουράμ τόνισε τη σημασία του φιλικού αυτού, επισημαίνοντας: «Το ματς είναι πραγματικά σημαντικό. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θα μοιραστούμε στιγμές. Θα μοιραστούμε συναισθήματα. Έτσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Γεμάτο συναισθήματα, με γνώμονα τον άνθρωπο!».

Από την πλευρά του, ο Κριστιάν Καρεμπέ σημείωσε: «Ο Ολυμπιακός και ο κ. Μαρινάκης έχουν σταθεί και συνεχίζουν να στέκονται ενεργά δίπλα στους πρόσφυγες, στους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι τόσο ξαφνικά βρέθηκαν μακριά από το σπίτι τους, να αναζητούν μία νέα ζωή, μία νέα ελπίδα. Αυτό το φιλικό είχε μόνο νικητές. Όπως πρέπει να είναι πάντα το ποδόσφαιρο. Μακάρι στο μέλλον να ζήσουμε ανάλογες στιγμές και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου να αντιλαμβάνονται πάντα, ότι ο αθλητισμός ενώνει!».

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς μίλησε επίσης, για το φιλικό αυτό, λέγοντας: «Τέτοιου είδους ενέργειες, δείχνουν το μεγαλείο του ποδοσφαίρου. Δείχνουν το τι μπορεί το ποδόσφαιρο να κάνει για τον άνθρωπο. Μακάρι όλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ολυμπιακού και να κάνουν ακόμη περισσότερα πράγματα, για όσους το έχουν ανάγκη!».

Κλείνοντας, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, σημείωσε:«Είναι χρέος μας, να συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους, οι οποίοι μας χρειάζονται. Αυτή είναι η εντολή του κ. Μαρινάκη και αυτό κάνει διαρκώς ο Ολυμπιακός. Προσφέρει, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Εύχομαι να ακολουθήσουν όλοι το παράδειγμα του μεγαλύτερου αθλητικού Συλλόγου της χώρας και να σταθούν δίπλα στον συνάνθρωπο».

Facebook Comments