ΕΟΕ:ο κ. Κούβελος έφερε τον πρώτο χορηγό το 2014, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του

OmicronLambdaUpsilonMuPiIotaAlphaPHOTO_zps8616cdbdΑνακοίνωση της ΕΟΕ για τα όσα είπε ο πρώην Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, σε πρόσφατη του για τον νέο Πρόεδρο της ΔΟΑ:

Mε αφορμή συνέντευξη που έδωσε ο πρώην Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία προς αποκατάσταση της αλήθειας και για ενημέρωση του κοινού, έχει να δηλώσει τα εξής:

Αφού ο πρώην Πρόεδρος δήλωσε ότι ο νέος Πρόεδρος Μιχάλης Φυσεντζίδης «δεν έχει ασχοληθεί με θέματα όπως η Ολυμπιακή παιδεία», πώς τον πρότεινε και του εμπιστεύτηκε τη θέση του Αντιπροέδρου της ΔΟΑ για δύο τετραετείς θητείες, θέση στην οποία ο κ. Φυσεντζίδης εξελέγη ομόφωνα από την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με ψήφο δηλαδή και του κ. Κούβελου;

Η πορεία του κ. Φυσεντζίδη ως αθλητικού παράγοντα είναι γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι σπουδές του σχετίζονται με τον αθλητισμό και ως επιστέγασμα έρχεται η διδακτορική του διατριβή με θέμα τον «Εθελοντισμό στον Αθλητισμό». Στη συνέχεια και επί 26 συναπτά έτη, πέρασε από όλα τα επίπεδα ως αθλητικός παράγοντας, με κορύφωση την εκλογή του ως Γενικού Γραμματέα της Ευρωπαϊκής και της Μεσογειακής Ομοσπονδίας τεκβοντό.

Παράλληλα διετέλεσε και Διευθυντής Αγωνιστικού τομέα στην Οργανωτική Επιτροπή των άκρως επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, πριν εκλεγεί στη θέση του Προέδρου της ΔΟΑ.

Είναι τουλάχιστον ανορθόδοξο και αντίθετο με τις αρχές του αθλητισμού και του Ολυμπισμού, να οικειοποιείται ο τέως Πρόεδρος το έργο της Ακαδημίας και να μιλά σε πρώτο πρόσωπο για τις επιτυχίες της, όταν τα μέλη της νέας διοίκησης της ΔΟΑ υπηρετούν ανιδιοτελώς τον Ολυμπισμό και δίνουν όλες τις δυνάμεις τους για την καλλιέργεια, ανάπτυξη και διάδοση της Ολυμπιακής παιδείας, χωρίς διάθεση να καρπωθούν τις επιτυχημένες δράσεις!

Επίσης, θα ήταν προτιμότερο, ο πρώην Πρόεδρος να κάνει λίγο υπομονή και να περιμένει τη λήξη της τετραετίας για να κρίνει το έργο της νέας διοίκησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Κούβελος έφερε τον πρώτο χορηγό το 2014, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Τέλος, πάγια θέση του Προέδρου και των μελών της Εφορίας της ΔΟΑ, είναι ότι οι διαφορές σε αθλητικό επίπεδο δεν λύνονται με συνεντεύξεις και προσφυγές στη δικαιοσύνη, παρά με απευθείας διάλογο. Αντιθέτως ο πρώην Πρόεδρος επιλέγει να μεταφέρει τις όποιες διαφορές υπάρχουν, προς επίλυση στα δικαστήρια, τα οποία επικαλείται συνεχώς. Θα ήταν, όμως, φρόνιμο να μην προκαταβάλει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης – την οποία αναφανδόν εμπιστευόμαστε – αλλά να περιμένει με νηφαλιότητα την τελική ετυμηγορία.

 

Facebook Comments