Στις 15 Μαϊου όρισε τον τελικό η ΕΠΟ

H ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: 

“Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε σημερινή της συνεδρίαση  αποφάσισε τον ορισμό διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων 2015-2016 την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο ίδιο γήπεδο με την ίδια ώρα έναρξης και τους ίδιους όρους με τον αναβληθέντα με απόφαση του κ. Κοντονή αγώνα.

Η Επιτροπή έλαβε υπόψη τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Διοργανώσεων και Γηπέδων της ΕΠΟ και τα δεδομένα ότι δεν υπάρχουν πλέον επαρκείς διαθέσιμες ημερομηνίες για την έγκαιρη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των αγώνων κατάταξης των ομάδων της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας για την πρόκριση στις διοργανώσεις της UEFA της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2016-2017).

Για την απόφαση αυτή έχουν ενημερωθεί ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι Διεθνείς Συνομοσπονδίες FIFA και UEFA”.
Μπορεί όμως, στην ΕΠΟ,  να κατέληξαν σε ημερομηνία αλλά δεν σημαίνει ότι θα γίνει δεκτή και αυτό γιατί:
1. Η  χθεσινή (6 Μαΐου) απόφαση του υπουργείου Αθλητισμού και του Σταύρου Κοντονή  κάνει λόγο για αναβολή του τελικού για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ημερών. Κάτι που σημαίνει, εάν το υπουργείο επιμείνει, η αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ δεν μπορεί να διεξαχθεί πριν από τις 17 Μαΐου!

2.Αν ο τελικός διεξαχθεί στις 15 Μαΐου θα πρέπει να γίνονται οι αγώνες των πλέι οφ ανά τρεις μέρες προκειμένου να τελειώσουν ως τις 30 του μήνα, δηλαδή στις 18, 21, 24, 27 και 30/5. Ήδη ο Παναθηναϊκός έχει αντιδράσει στο ενδεχόμενο να παίζει ανά τρεις μέρες οπότε ακόμα δεν μπορεί να προδικαστεί τίποτα σε ότι αφορά στην ημερομηνία του τελικού

 

 

 

Facebook Comments