Το “Brexit” μπορεί να κατεδαφίσει την Premier League

epa05310406 Trophy shaped balloons are seen for sale before a victory parade through the streets of Leicester by English Premier League Champions Leicester City, in Leicester, Britain, 16 May 2016.  EPA/JON SUPER

Οι Βρετανοί ψήφισαν έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.. Όλες οι βρετανικές δομές θα ταρακουνηθούν. Και το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ένας από τους τομείς που θα επηρεαστούν περισσότερο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανάλυσή της, η ισπανική εφημερίδα “Marca”. Η Premier League, είναι δυνατό να υποστεί σκληρές συνέπειες που θα μπορούσαν να την αποδυναμώσει πολύ. «Είναι όμορφο να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο και είσαι ευπρόσδεκτος γιατί είσαι ανοιχτός στις συνεργασίες. Υπάρχει διαφάνεια στην Premier League Νομίζω ότι θα ήταν εντελώς παράλογο να μας αποκλείσουν,» δήλωσε στο BBC ο Ρίτσαρντ Σκάνταμορ, επικεφαλής της αγγλικής λίγκα. 
Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγκάσει την Premier League να τροποποιήσει τη νομοθεσία της. Θα υπάρξει μία νέα διαδικασία για οποιονδήποτε παίκτη που θα υπογράψει για μία ομάδα της Βρετανίας και  δεν έχει γεννηθεί στο «Νησί».
Επίσης, αλλάζει την κατάσταση όλων των κοινοτικών από την επόμενη σεζόν, αφού  θα χρειαστεί ειδική άδεια που θα πιστοποιεί ότι έχουν διεθνείς συμμετοχές  με την εθνική ομάδα της χώρας τους. Σε αρκετές περιπτώσεις οι μεταγραφές της Premier League δεν έχουν τηρηθεί όλες οι παράμετροι ων κανονισμών. Όπως δημοσιεύει ο «Guardian», τα δύο τρίτα των ευρωπαϊκών αστέρων που παίζουν στην Αγγλία δεν θα πληρούν τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για να αποκτήσουν αυτόματα θεώρηση εργασίας. Η Premier League έχει δύο επιλογές: να αλλάξει το νόμο ή να αποδυναμώσει το πρωτάθλημα και να επενδύσει στην παρουσία βρετανών παικτών.

ΠΗΓΗ:www.praktoreio-sport.gr

 

Facebook Comments