Το Ρίο παρουσίασε το Ολυμπιακό χωριό

jye2f_ETΓια να σηματοδοτήσει την  Ολυμπιακή Ημέρα,  παρουσιάστηκε, το Ολυμπιακό χωριό, στα διεθνή μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη (23 Ιουνίου). Στις 24 Ιουλίου, αναμένεται  να εγκατασταθεί  το πρώτο γκρουπ  αθλητών και συνοδών .

 

Το Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Χωριό αποτελείται από 31 πολυκατοικίες, κάποιες είναι μάλιστα  17 ορόφους. Συνολικά, υπάρχουν 3.604 διαμερίσματα στο χωριό, το οποίο θα φιλοξενήσουν πάνω από 17.000 αθλητές και συνοδούς κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και 6.000 άτομα κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων.

 

Οι αθλητές θα μπορούν να χαλαρώνουν στα μπαλκόνια τους (Φωτογραφία: Ρίο 2016 / Alex Ferro)

Το χωριό θα είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για να κοιμήσει  τους αθλητές και τους συνοδούς .Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, θα είναι ένα πραγματικό σπίτι όπου οι άνθρωποι μπορούν να χαλαρώσουν, να ασκηθούν και να έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες. Οι εγκαταστάσεις στο χωριό του Ρίο το 2016 περιλαμβάνουν ένα πλυντήριο, ένα ανθοπωλείο, καταστήματα ευκολίας, μια τράπεζα, ταχυδρομείο, περίπτερο εισιτηρίων και ακόμη και ένα κομμωτήριο και σαλόνι ομορφιάς.

Ένα από τα δωμάτια των αθλητών κατά τη διάρκεια του Ρίο το 2016 (Φωτογραφία: Ρίο 2016 / Alex Ferro)

Μια τραπεζαρία όλο το εικοσιτετράωρο αναμένεται να εξυπηρετεί περισσότερους από 60.000 γεύματα ανά ημέρα κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Υπάρχουν 1.800 τ.μ. για το  γυμναστήριο, το οποίο θα είναι ανοικτό για τους αθλητές και να χρησιμοποιείται 24 ώρες. Ένα κέντρο πολυθρησκευτικό θα καλύψει τις θρησκευτικές ανάγκες σχεδόν όλων των μεγάλων θρησκειών.

 

 

Το χωριό διαθέτει ένα μεγάλο χώρο αναψυχής (Φωτογραφία: Ρίο 2016 / Alex Ferro)

 

Facebook Comments