Στον αέρα ο τελικός

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα είναι διαιτητής, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση Κοντονή – Γκιρτζίκη, προκειμένου να μην έρθει ξένος διαιτητής, αλλά οι βοηθοί του δεν θα είναι αυτοί, που αποτελούν της διαιτητική ομάδα του Σιδηρόπουλου, όταν διαιτητεύει διεθνείς αγώνες.

Με άλλα λόγια, η ΕΠΟ δεν όρισε στον τελικό του Ευθυμιάδη, Κωσταρά και Δημητριάδη αλλά τους Αλεξέα, Πετρόπουλο και Τουμπακάρη, που είναι διεθνείς, αλλά δεν ανήκουν στην ομάδα Σιδηρόπουλου, όπως σύμφωνα με τα ρεπορτάζ συμφωνήθηκε ση συνάντηση Κοντονή – Γκιρτζίκη.

Ως προς τους δύο πρόσθετους βοηθούς διαιτητές, εντύπωση προκαλεί η επιλογή του Αρετόπουλου, αντί του Καλογερόπουλου που «κάηκε» για τον τελικό όταν ορίστηκε στο ημιτελικό Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, που δεν έγινε.

Τέλος ερωτήματα προκαλεί η επιλογή του Δ. Γκρούτση ως παρατηρητή διαιτησίας. Η ΕΠΟ δεν επέλεξε κάποιον από τους διεθνείς παρατηρητές που έχει, όπως για παράδειγμα ο Γ. Μπίκας, και όρισε παρατηρητή στον τελικό κάποιον που δεν είναι διεθνής παρατηρητής και στην καριέρα του υπήρξε βοηθός διαιτητή.

Προφανώς, η επιλογή των καλύτερων που διαθέτει η ελληνική διαιτησία για τον τελικό κυπέλλου δεν αφορά τον παρατηρητή διαιτησίας. Δηλαδή το πρόσωπο, που θα κρίνει την απόδοση των διαιτητών του τελικού κυπέλλου.

Τα παραπάνω έχουν προκαλέσει δυσφορία στην ΑΕΚ και προβληματισμό στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι ορισμοί των διαιτητών που έκανε η ΕΠΟ

Σάββατο (7/5, 20:30)
Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Α’ Βοηθός: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Β’ Βοηθός: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών)
1ος Επιπρόσθετος: Μιχαήλ Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
2ος Επιπρόσθετος: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Δημήτριος Γκρούτσης (Κορινθίας)

Εν αμφιβόλω η διεξαγωγή του τελικού «… αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα»

Οι ορισμοί των βοηθών διαιτητή για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, προκάλεσαν νέα έκρηξη στις σχέσεις ΕΠΟ-Πολιτείας. Η κατάσταση αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει οριστικά μέχρι αύριο το μεσημέρι, καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής στη λακωνική δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στη συνάντησή μου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ στις 27 Απριλίου, τα οποία διασφαλίζουν την ομαλή τέλεση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και την κοινωνική ειρήνη, και δεν ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τις 12 το μεσημέρι αύριο, η Πολιτεία θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα».

Ανακοίνωση Ολυμπιακού με «βέλη» κατά ΠΑΕ ΑΕΚ

Ανακοίνωση, με την οποία αφήνει «αιχμές» κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ και του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σε αυτήν η «ερυθρόλευκη» εταιρεία κάνει λόγο για «παράνομη διοίκηση» και «κρυπτόμενο και “αόρατο” ιδιοκτήτη» στην ΑΕΚ, με τους οποίους τονίζει ότι δεν μπορεί να ευθυγραμμίζεται ο υπουργός Αθλητισμού. Επίσης, η «ερυθρόλευκη» ανακοίνωση, απευθυνόμενη προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, αναφέρει: «Αν θέλετε να μη γίνει ο τελικός κύριε Κοντονή, να έχετε το θάρρος να τον ματαιώσετε και να πάρετε την ευθύνη».

ΠΑΕ ΑΕΚ κατά ΕΠΟ: «Εθισμένη στην ανομία η διοίκηση Γκιρτζίκη»

Έξαλλοι δήλωναν στην ΠΑΕ ΑΕΚ αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν την στάση της ΕΠΟ να μην τηρήσει τα συμφωνηθέντα στον ορισμό των βοηθών διαιτητή για τον τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Η ένταση που υπήρχε στα γραφεία της Σπύρου Λούη ήταν διάχυτη και αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στην επίσημη ανακοίνωση. Ο σύλλογος κατηγορεί τη διοίκηση Γκιρτσίκη για «εθισμό στην ανομία» καθώς θεωρεί ότι οι βοηθοί του Τάσου Σιδηρόπουλου τοποθετήθηκαν με τρόπο «ετσιθελικό». Παράλληλα δηλώνει πως δεν πρόκειται να κατεβεί στον τελικό του Σαββάτου εάν δεν αλλάξουν οι βοηθοί, καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «… δεν σκοπεύουμε να πάμε ως πρόβατα επί σφαγή».

Πηγή: ΑΠΕ,http://www.skai.gr

Facebook Comments