Σπουδαία διάκριση για Ρεμπούλη που τερμάτισε έκτη στον Ημιμαραθώνιο

rebouli_1Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε για την ελληνική αποστολή η πέμπτη και τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου στο Αμστερνταμ.
Η Ουρανία Ρεμπούλη απέδειξε για μία ακόμη φορά πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και τερμάτισε στην έκτη θέση του Ημιμαραθωνίου με 1 ώρα 11.52 σημειώνοντας παράλληλα την μεγαλύτερη διάκριση της. Η Ρεμπούλη κατάφερε να κρατηθεί στα προπορευόμενα γκρουπ μέχρι το τέλος και μετά το 20ο χιλιόμετρο όπου ήταν όγδοη κατάφερε να κερδίσει δύο ακόμη θέσεις. Παράλληλα βελτίωσε το 1.16.57, που είχε πετύχει στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Η Ελληνίδα κατάφερε να σημειώσει μία ακόμη σπουδαία διάκριση, καθώς βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στην απόσταση, το οποίο ήταν 1.31.31 και το κατείχε από τις 6/6/88 η Μαρία Πολύζου!
Η Ρεμπούλη έχει μπροστά της τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, διοργάνωση στην οποία θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.
Νικήτρια του αγώνα ήταν η Σάρα Μορέιρα με 1 ώρα 10.19 και ακολούθησαν οι Ινγκλές (1.10.35) και Αουγκούστο (1.10.55).
Ο Κώστας Γκελαούζος εκπροσώπησε τη χώρα στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών. Ο αθλητής έμεινε στην 61 θέση, ωστόσο βελτίωσε με 1.08.09 την επίδοση που είχε πετύχει στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας.
ΠΗΓΗ:ΣΕΦΑΣ
Facebook Comments