Οριο για Ρίο και πανελλήνιο ρεκόρ Νέων από τον Αναστασάκη

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του Μιχάλη Αναστασάκη στους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων στην Τύνιδα. Ο πρωταθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, όχι μόνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αλλά κατάφερε να το συνδυάσει με σπουδαία επίδοση. 
Το 77,08 μ. δεν του έδωσε μόνο την πρώτη θέση, αλλά την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, την τέταρτη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα για τη χώρα μας, αλλά και το πανελλήνιο ρεκόρ Νέων το οποίο ήταν 76,12 μ. και ανήκε στον Σάββα Σαριζτόγλου από τις 28 Μαΐου του 1993!
Ο Αναστασάκης, που πλέον έχει την 8η επίδοση φέτος στην Ευρώπη σε επίπεδο ανδρών, μπορεί δικαίως να σκέφτεται με αξιώσεις τη συμμετοχή του στη διοργάνωση του Άμστερνταμ, που προηγείται των Ολυμπιακών Αγώνων. “Δεν περίμενα πως θα καταφέρει σε αυτή την φάση να πετύχει μια τόσο μεγάλη βολή. Από την Τρίπολη κι έπειτα είδα πως είναι κουρασμένος και του μείωσα την προπόνηση. Συνεχίζουμε με τα Σιθώνεια και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα”, είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέξανδρος Παπαδημητριου, που ο ίδιος μετρά ως αθλητής πέντε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σήμερα κατάφερε να προσθέση την πρώτη του ως προπονητής.
Οι βολές του Αναστασάκη, ο οποίος ταξίδεψε στην Τύνιδα με ρεκόρ 74,52 μ., ήταν 69,62 μ., 75,27 μ., 69,10 μ., 73,47 μ., 77,08 μ. και άκυρη. Δεύτερος με 71,27 μ. ήταν ο Τούρκος Μπαλτατζί Οζχάν και τρίτος ο Ισλάμ Ιμπραχίμ (Αίγυπτος) με 70,33 μ.
Στον σημερινό αυριανό των 400 μ. εμπ. προκρίθηκε ο Κώστας Νάκος, ο οποίος ήταν τρίτος στη σειρά του με 53.17.
ΠΗΓΗ:ΣΕΓΑΣ
Facebook Comments