«Οι μαθητές της Κατερίνης ‘’υποβάλλουν’’ ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα αθλητικά σχολεία!»

Στοιχεία για τα αθλητικά σχολεία στην Ευρώπη, αλλά και την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θεσμό αυτό, ζήτησε με γραπτή ερώτησή του, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,  Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Είναι γνωστό ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και η Αμερική, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των ταλαντούχων μαθητών που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Η στρατηγική αυτή, ακολουθείται, ώστε οι νέοι να λαμβάνουν την απαραίτητη παιδεία  για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, αλλά και για να εξασφαλιστεί ότι το υπόβαθρό των γνώσεων που κατέχουν αρκεί ώστε να τους προσφέρονται και άλλες επαγγελματικές διέξοδoι μετά τη λήξη της αθλητικής τους καριέρας. Αντίθετα με τις άλλες χώρες, η χώρα μας είναι πολύ πίσω και σε αυτόν τον εκπαιδευτικό θεσμό, με τα αθλητικά σχολεία να έχουν καταργηθεί.

Το έναυσμα για τη συγκεκριμένη ερώτηση, προέκυψε ύστερα από διαδικτυακή ζωντανή συζήτηση των μαθητών του 5ο Λυκείου Κατερίνης, όπου οι μαθητές – με τη βοήθεια των καθηγητών τους – είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Ζαγοράκη και τους συνεργάτες του, θέματα όπως η εκπαίδευση, ο αθλητισμός, ο επαγγελματικός προσανατολισμός των Ελλήνων μαθητών, αλλά και ο θεσμός των αθλητικών σχολείων, ενώ συγχρόνως, ενημερώθηκαν και για τη δομή και τη λειτουργία του Ε.Κ.

Για την πρωτοβουλία αυτή, ο κ. Ζαγοράκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «οι προτάσεις, το έργο και η παρουσία μας στην πολιτική, αφορά πρωτίστως τους νέους ανθρώπους που είναι και το μέλλον της πατρίδας μας. Συναντώ κόσμο, συνομιλώ με εκπροσώπους φορέων στην Ελλάδα και τις Βρυξέλλες. Υπάρχει σημαντικότερος φορέας από τους ίδιους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για θέματα παιδείας;».

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «ο αθλητισμός θα πρέπει να γίνεται παράλληλα με την εκπαίδευση, θα πρέπει να ενισχύσουμε τη διπλή προοπτική για τους αθλητές που επιθυμούν να προχωρήσουν στον αθλητισμό χωρίς να παραμερίζουν τη μόρφωση και τις ιδιαίτερες κλίσεις τους». Ενώ κατέληξε: «Είμαι εντυπωσιασμένος με την ωριμότητα και το επίπεδο των παιδιών. Στις δύσκολες αυτές στιγμές, φαίνεται ότι στον τόπο μας υπάρχει ελπίδα και την ελπίδα αυτή πρέπει να την ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θερμά συγχαρητήρια και στους καθηγητές τους!».

Facebook Comments