“Κόκκινος” συναγερμός στο Euro 2016

 

epa05351675 French soldiers patrol in front of the UEFA EURO 2016 fan zone in Nice, France, 08 June 2016. The UEFA EURO 2016 soccer championship takes place from 10 June to 10 July 2016 in France.  EPA/ALI HAIDER

Επιστρέφει σε πρώτο πλάνο, ο “κόκκινος” συναγερμός για την τρομοκρατία στην Γαλλία. Ένα ζευγάρι αστυνομικών σκοτώθηκε από έναν νεαρό 25 χρόνων, που με τη σειρά του έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών χθες το βράδυ στην Μανιανβίλ, που βρίσκεται πενήντα χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού. Σώθηκε ο γιος του ζεύγους, ηλικίας τριών ετών. Μια επίθεση που ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε ο ISIS. 

Τα σοβαρά επεισόδια, ιδιαίτερα στην Μασσαλία, έχουν υπογραμμίσει ορισμένες ελλείψεις στο σύστημα ασφαλείας που έχουν καταστρώσει οι αρχές, επικεντρωμένες για μήνες σχετικά με τον κίνδυνο επιθέσεων. Ο Αμπάλα Λαροσί, είχε ήδη καταδικαστεί στο παρελθόν για την ένταξη σε μία ομάδα εξτρεμιστών και είχε προσπαθήσει να διαφύγει στο Αφγανιστάν για να συμμετάσχει στον πόλεμο των ισλαμιστών. Ο 25χρονος άνδρας, έδρασε  χθες το βράδυ γύρω στις 21.30, καταφέρνοντας πολλαπλά κτυπήματα με μαχαίρι στον αρχηγό της  αστυνομίας που πήγαινε σπίτι του, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις,  φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Στη συνέχεια, ο Λαρόσι, ο οποίος το 2013 καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση με έξι μήνες αναστολή, πήγε στο σπίτι και σκότωσε και τη γυναίκα του αξιωματικού της αστυνομίας. Άμεση ήταν η άφιξη της αστυνομίας, που μετά από μερικές ώρες διαπραγμάτευσης σκότωσε τον 25χρονο άντρα, ελευθερώνοντας το παιδί ηλικίας τριών ετών, που βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.
Σήμερα το πρωί, το πρακτορείο ειδήσεων του Isis υποστήριξε τη διπλή δολοφονία, επιβεβαιώνοντας έτσι το φόβο του επικεφαλής ασφαλείας  τον περασμένο μήνα, όταν μιλώντας  στην επιτροπή  της βουλής είχε εγείρει τον κίνδυνο όχι μόνο για επιθέσεις με μεγάλο αντίκτυπο κατά τη διάρκεια του Euro 2016, αλλά και σε στοχευμένες επιθέσεις σε άτομα, που ενδεχομένως αποτελούσαν εφικτούς στόχους. Μέχρι στιγμής φέτος, περισσότερα από εκατό άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, επειδή θεωρούσαν κοντά σε εξτρεμιστικές οργανώσεις.

ΠΗΓΗ:www.praktoreio-sport.gr

Facebook Comments