Η Στεφανίδη πέρασε τα 4,86 μ. και φλέρταρε τα 5,00 μ.

Είχαν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που η Κατερίνα Στεφανίδη βρέθηκε απέναντι στον πήχη στο στάδιο της Φιλοθέης, προκειμένου να πάρει μέρος στο Γκαλά Γυναικών.

Από το 2007 έως και σήμερα άλλαξαν πολλά στη ζωή της έμπειρης αθλήτριας, δεν άλλαξε όμως η σχέση της με το στάδιο Στέλιος Κυριακίδης, τη Φιλοθέη και το επί κοντώ. Η σημερινή ημέρα έχει μεγάλη σημασία για εκείνη. Οχι μόνο γιατί κατάφερε να σημειώσει μια σπουδαία επίδοση, 4,86 μ., αλλά γιατί το πέτυχε στο στάδιο, όπου έκανε τα πρώτα της αθλητικά βήματα, στη διοργάνωση του συλλόγου της και μπροστά σε φίλους και συγγενείς.

Η 26χρονη ξεκίνησε τον αγώνα της με έγκυρο άλμα στα 4,60 μ., επίδοση καλύτερη από το ρεκόρ διοργάνωσης και συνέχισε με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο. Εβαλε τον πήχη στα 4,74 μ., και έπειτα ξεσήκωσε το κοινό με το εντυπωσιακό και έγκυρο άλμα της στα 4,86 μ., επίδοση που την φέρνει στην 5η θέση όλων των εποχών παγκοσμίως και στην κορυφή του πλανήτη για φέτος. Παράλληλα το 4,86 μ. βελτίωσε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα στον ανοιχτό στίβο. Η Στεφανίδη στη συνέχεια εντυπωσίασε με τις προσπάθειες της στα 5,00 μ., φράγμα το οποίο φαίνεται πως είναι μέσα στις δυνατότητες της.
Η αθλήτρια δεν κατάφερε μόνο να πετύχει μια σπουδαία επίδοση, αλλά να μετατρέψει τον αγώνα σε σόου. Αγωνίστηκε υπό τους ήχους του “Don’t believe me just watch me” και μετά από κάθε επιτυχημένο άλμα της πετούσε αναμνηστικά του χορηγού της σε τυχερούς στις εξέδρες.
Η Στεφανίδη λίγο πριν ξεκινήσει τα άλματα της στον αγώνα προχώρησε σε μια ιδιαίτερη κίνηση καθώς χάρισε δύο κοντάρια της σε μικρές αθλήτριες του συλλόγου. Η αθλήτρια καταχειροκρητήθηκε για την κίνηση της αυτή και στη συνέχεια τιμήθηκε από τον σύλλογο της για τις επιτυχίες της και την προσφορά της στον αθλητισμό. Το αναμνηστικό έδωσε στην 26η ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο πρόεδρος του ΑΟ Φιλοθέης Γιάννης Προβελέγγιος.
ΠΗΓΗ:ΣΕΓΑΣ
Facebook Comments