Αλεξία-Μαρία Πάππας:Είμαι υπερήφανη που θα τρέξω για την Ελλάδα

Με ένα πλατύ χαμόγελο μόνιμα στα χείλη της Αλεξία-Μαρία Πάππας επισκέφτηκε τον ΣΕΓΑΣ  και συνάντησε τον Γενικό Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, τον αντιπρόεδρος Γιάννη Σταματόπουλο και τον εθνικό προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλο.
«Είμαι υπερήφανη που θα τρέξω για την Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα βρίσκομαι εδώ αυτό το διάστημα και αυτό θα μου δώσει ενέργεια για να πετύχω ότι καλύτερο για την Ελλάδα» δήλωσε η αθλήτρια στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ www.segas.gr .

Η Πάππας θα αναχωρήσει  για το Καρπενήσι όπου θα προετοιμαστεί για τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Σε συνεργασία με τον εθνικό προπονητή, ο προγραμματισμός της προβλέπει προετοιμασία στο Καρπενήσι, συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Πάτρα, επιστροφή στο Καρπενήσι και μετά στους Πανευρωπαϊκούς του Άμστερνταμ και στη συνέχεια στους Ολυμπιακούς του Ρίο.
Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πάτρας η Πάππας  θα επιδιώξει να πετύχει το όριο στα 5.000μ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ στο Άμστερνταμ θα αγωνιστεί στα 5 και 10.000μ για τα οποία έχει προκριθεί.
Όσο καιρό θα προετοιμάζεται στην Ελλάδα θα ενταχθεί στην ομάδα του Δημήτρη Θεοδωρίδη και θα είναι υπό τις οδηγίες του.
«Στον αγώνα θέλω να είμαι κυρίαρχος, εννοείται πως τρέχω για να κερδίζω. Στο Άμστερνταμ θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και με την θετική ενέργεια που παίρνω από τη Ελλάδα θα προσπαθήσω να κάνω ότι είναι δυνατό για να χαρίσω διάκριση στη χώρα μας». 
Έλκει την καταγωγή της από τη Ρόδο την οποία έχει επισκεφθεί όπως τη Μύκονο και την Αθήνα. Της λείπουν οι διακοπές στην Ελλάδα αλλά  λόγω των υποχρεώσεών της στο Κολλέγιο έχει να έρθει καιρό.

Επιδεικνύει με υπερηφάνεια την ταυτότητά της με την οποία λέει ότι πλέον μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα και στην Ευρώπη.
Παίρνεις ενέργεια από την Ελλάδα; 
Ναι, χθες που έτρεχα μου φώναζαν στο δρόμο μπράβο-μπράβο και μου χαμογελούσαν αυτό μου δίνει κουράγιο
 
Τι συναισθήματα νιώθεις που είσαι μέλος της εθνικής ομάδας;
Είναι μεγάλη μου τιμή και ευχαριστώ όλους όσους με υποστήριξαν για να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Είμαι ευγνώμων στην Ομοσπονδία και θέλω να ευχαριστήσω επίσης και τον κ Γιάννη Νικολάου για όσα έκαναν ώστε να φορέσω την φανέλα της εθνικής.
Είναι γνωστό ότι έχεις και πολλές άλλες δραστηριότητες εκτός από τον αθλητισμό…
Να είμαι συγγραφέας, ηθοποιός, σκηνοθέτης. Αυτά τα διαφορετικά πράγματα μου προσφέρουν ισορροπία ώστε να είμαι προσηλωμένη στον αθλητισμό και στις κούρσες μου.    
 
Χθες δημοσιεύτηκε στους Ταϊμς του Λονδίνου άρθρο το οποίο αναφέρεται σε αυτό ακριβώς και παρουσιάζει εμένα ως παράδειγμα.
Πολλά πράγματα μαζί, τι αγαπάς περισσότερο;
Το τρέξιμο βέβαια και ιδιαίτερα στον αγώνα. Νιώθεις κυρίαρχος του εαυτού σου, μπορείς να ελέγχεις τις δυνάμεις και την τακτική που θα ακολουθήσεις αναλόγως των συνθηκών που θα συναντήσεις. Αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο.
«Ανυπομονώ να γνωρίσω τους συναθλητές μου στην εθνική Ομάδα» μας λέει πάντα με χαμόγελο φεύγοντας από την Ομοσπονδία και συμπληρώνει:
«Αυτό που είναι στο μυαλό μου συνεχώς είναι η στιγμή  που θα μπαίνω με την Ελληνική αποστολή και κάτω από τη Ελληνική σημαία για πρώτη φορά στο στάδιο του Άμστερνταμ κα μετά στο Ρίο. Είναι κάτι μεγαλειώδες, ανυπέρβλητο».
ΠΗΓΗ:ΣΕΓΑΣ
Facebook Comments