Αγώνες Τρίαθλου στην Σύρο

e10d1a17-eb0f-4975-a678-74c0a31ef216Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιούνιου (10, 11 και 12), στο ξεκίνημα του φετινού Καλοκαιριού, η Σύρος υποδέχεται -σε μια ξεχωριστή τριήμερη γιορτή-, αθλητές, θεατές και επισκέπτες. 

Όλα ξεκινούν την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Θέατρο Απόλλων στις 18:00, τον εξαιρετικό χώρο που παραχωρεί η διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Στο θέατρο λοιπόν αυτό, αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου, θα γίνει η Τεχνική ενημέρωση των Αθλητών του Τριάθλου ενηλίκων και ακολούθως 4 διακεκριμένοι αθλητές σε παγκόσμιο επίπεδο, θα δώσουν χρήσιμες τεχνικές και διατροφικές συμβουλές, σ’ εκείνους που θα δώσουν το παρόν.

Ο Βασίλης Κρομμύδας, η Τόνια Μαχαίρα, ο Χρήστος Γαρέφης και η Alice Hector προσκεκλημένη της διοργάνωσης από τη Μεγάλη Βρετανία, θα δώσουν το δικό τους ο καθένας χρώμα, στις σύντομες εισηγήσεις τους.Εμφάνιση 12651118_1686584938274647_6339238652932109207_n.jpg

Λεπτομέρειες: http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/2016-01-10-19-03-59

Ακολούθως, στις 20:30 στο χώρο του Ταρσανά (το ιστορικό Ναυπηγείο ξύλινων σκαφών από τα ελάχιστα που αντιστέκονται στο χρόνο παγκοσμίως), θα παρατεθεί προς αθλητές και συνοδούς Pasta Party όπως είθισται να συμβαίνει πριν από αγώνες αντοχής και έντασης. Θα προσφερθεί σε χώρο υπαίθριο καθημένων, με τη συνοδεία μουσικής από τον σπεσιαλίστα του Τριαθλητικού χώρου DJ: Δημήτρης Παππάς.

Η σκυτάλη θα δοθεί στο κεντρικό αγωνιστικό event: Half Olympic DistanceΤρίαθλο ενηλίκων, το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουνίου στις 09:00 στην περιοχή Νησάκι, παραπλεύρως του Παλιού Τελωνείου.

Η Σύρος αποτέλεσε για σειρά ετών το κεντρικό Λιμάνι, πύλη εισόδου της χώρας και γνώρισε ξεχωριστή άνθηση την εποχή εκείνη.

Η κολύμβηση των 750 μέτρων, θα πραγματοποιηθεί εντός του λιμανιού, στη θέση που δένουν τα Κρουαζιερόπλοια με έξοδο παραπλεύρως του παλαιού επιθαλάσσιου κολυμβητηρίου. Η ζώνη αλλαγής επιστρωμένη για πρώτη φορά παγκοσμίως με πλακίδια ανακυκλωμένου ελαστικού, στον χώρος στάθμευσης της περιοχής Νησάκι, είναι και το επίκεντρο του αγώνα αυτού, ξεκίνημα του ποδηλατικού σκέλους. Οι αθλητές, θα ποδηλατίσουν όλο τον παραλιακό δρόμο (ο οποίος είναι νέας αισθητικής και λειτουργικότητος, σαν να ανακαινίστηκε για τη διοργάνωση), και με κλειστούς από την τροχαία δρόμους και την επίβλεψη ικανής ομάδος έγκυρων κριτών, θα φτάσουν μέχρι την ευθεία του Μέγα Γιαλού και θα επιστρέψουν στη θέση αλλαγής -ολοκληρώνοντας 20 χιλιόμετρα- για να δώσουν τη σκυτάλη στο τρέξιμο εντός της πόλης! Οι αθλητές θα πραγματοποιήσουν δύο γύρους στα επιλεγμένα σοκάκια, την πλατεία και τον παραλιακό δρόμο, ανάμεσα στον κόσμο που θα τους ενθαρρύνει και θα ολοκληρώσουν την απόσταση των 5 χιλιομέτρων εμπρός από το ξενοδοχείο Ερμής.

Λεπτομέρειες για Κολύμπι: http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/kolimvisi, ποδήλατο: http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/2016-01-10-19-00-16, τρέξιμο: http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/2016-01-10-19-01-58,  σκυταλοδρομία: http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/2016-01-10-19-02-49

Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί μια ποδηλατική περιήγηση (βόλτα όχι αγώνας) στην Ερμούπολη, από την εξαιρετική ομάδα: “Ποδηλάτρες Σύρου”, όπου σε δύο ομάδες βάσει ηλικιών και επιλογής ταχύτητας, θα έχουν την ευκαιρία όλοι όσοι φέρουν το ποδήλατό τους ή καταφέρουν να ενοικιάσουν, να ποδηλατίσουν την πόλη.

Στις 17:00 από την πλατεία Μιαούλη, θα ξεκινήσει ο αγώνας δρόμου 5 χλμ Πόλης, ο οποίος σε έναν γύρο ευρύτερο εκείνου του αγώνα Τριάθλου, θα δώσει την ευκαιρία σε αθλητές δρόμου, να τρέξουν τους δρόμους, την παραλία και τα σοκάκια της Ερμούπολης, να περάσουν απ’ όλα τα μοναδικά αξιοθέατα της πόλης, ανάμεσα στον κόσμο που θα δίνει τον παλμό και να τερματίσουν ολοκληρώνοντας τον κύκλο, στην πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο.

Λεπτομέρειες: http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/5-city-running

Στις 19:00 στην ίδια πλατεία (Μιαούλη) μπροστά στο Δημαρχείο, θα γίνει η τελετή βράβευσης όλων των αθλητών της ημέρας.

Τα μετάλλια του Τριάθλου, θα δοθούν  σε κάθε έναν που τερμάτισε τον αγώνα, ενώ θα ακολουθήσει η βράβευση όσων πρώτευσαν στις ηλικιακές κατηγορίες γυναικών και ανδρών πρώτα και στις αντίστοιχες γενικές κατηγορίες αργότερα.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί στις 20:30 και το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, θα δώσει μια γρήγορη γεύση παραδοσιακών χωρών μια ενδυμασιών.

Θα ακολουθήσει γιορτή και ξεφάντωμα! Στις 20:45 ο DJ Dimitris Pappas, θα καλέσει τους παραβρισκόμενους σε ένα Party μουσικής και απόλαυσης! Τρεις μικρές, οικογενειακές, Ελληνικές και αποκεντρωμένες (Βόλος, Τήνος, Ναύπλιο) επιχειρήσεις, θα γεμίσουν δροσιά τον κόσμο. Αναψυκτικά ΕΨΑ, Μπύρα ΝΗΣΟΣ, Χυμοί ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

Την Κυριακή 12. Ιουνίου 2016 στις 09:00, στην περιοχή νησάκι, θα ξεκινήσει το παιδικό Τρίαθλο.

Οι νέοι Τριαθλητές, θα αναμετρηθούν στις μικρές αποστάσεις των ηλικιών των 3ων μεγάλων τάξεων του Δημοτικού και των 3ων τάξεων του Γυμνασίου.

Ακολουθεί στις 11:00 στην ίδια θέση (νησάκι, πρώην κολυμβητήριο) η έκπληξη της διοργάνωσης.

Αναβίωση του Ολυμπιακού αθλήματος του 1900 στο Παρίσι (το οποίο δεν ξαναέγινε ποτέ έκτοτε σε Ολυμπιακούς αγώνες): Κολύμπι μετ’ εμποδίων.

Επιλεγμένοι αθλητές γυναίκες και άνδρες, αγωνίζονται ανά δύο, ξεπερνώντας πρώτα τον εαυτό τους και ακολούθως τα εμπόδια, σε μια θαλάσσια πίστα με εμπόδια.

(ο αγώνας δεν είναι ανοικτός για συμμετοχές)

Στις 12:30, στην Πλατεία Μιαούλη μπροστά στο Δημαρχείο, θα ακολουθήσει η τελετή απονομών της ημέρας σε παιδιά και αθλητές της Αναβίωσης.

 

 

Facebook Comments