«Ο Βασιλιάς Ύπνος» ξεκίνησε το ονειρικό του ταξίδι στο Σύγχρονο Θέατρο

Επαιδευτικοί και παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρώτοι το ταξίδι στο μαγικό παραμύθι του Γρηγόρη Χατζάκη στην ανεπίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Ο Βασιλιάς Ύπνος»

Την ονειρική ατμόσφαιρα που έπλασε ο σκηνοθέτης στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου έζησαν περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί, παιδιά και έφηβοι που βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου στην Ευμολπιδών στο Γκάζι.

Ο Ύπνος (Νίκος Πλυτάς), η Άννα (Αννα Κολιοφώτη), η Λήθη (Κατερίνα Αντζουλάτου) και ηΠαραμάνα ή Μάνα (Κλεοπάτρα Τολόγκου) ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε αστρικούς σχηματισμούς και μαγικά βουνά ακροβατώντας μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας.unnamed

Μέσα από αστείες, τρυφερές, νοσταλγικές και σουρεαλιστικές καταστάσεις, αναδείχθηκαν και συγγένεψαν οι  εγγενείς  αντιθέσεις του έργου. Το μοντέρνο με το παραδοσιακό, το σουρεαλιστικό με το πραγματικό, το βασιλικό με το λαϊκό για 70 λεπτά συνέκλιναν προς την ένωση. Άραγε τέμνονται ποτέ οι παράλληλες πραγματικότητες του έργου;

Η σκηνογράφος Ζωή Αρβανίτη, εκμεταλλεύτηκε έξυπνα το εύρος της μεγάλης σκηνής του Σύγχρονου Θεάτρου, δημιουργώντας τελικά ένα επιβλητικό όσο και ατμοσφαιρικό σκηνικό που ζωντανεύει και ενώνει την ταπεινότητα που εκβάλλει από τα στάχυα ενός φτωχού χωριού με την υπερφίαλη προσωπικότητα  του «αόρατου» Παλατιού.

Η μουσική και ηχητική επένδυση της παράστασης που επιμελήθηκε ο Βύρωνας Κατρίτσης, δημιουργούσε μια αρμονική μετάβαση στις παράλληλες πραγματικότητες του έργου, ενώ ολοκλήρωνε με τον καλύτερο τρόπο την αρτιότητα της ονειρικής αισθητικής.

O σκηνοθέτης Γρηγόρης Χατζάκης, πότε σε ρόλο αφηγητή, πότε σε εκείνον του υποκόμου της Βασίλισσας, εμφανίζεται ηχητικά σε διάφορες συσκευές και ζωντανεύει με σπαρταριστό, κυνικό και τρυφερό τρόπο την παράσταση αλλά και το διάλειμμα, αλληλοεπιδρώντας ευρηματικά με τους ηθοποιούς.

Τα στοιχεία της έκπληξης και των ανατροπών, οι σκηνοθετικές καινοτομίες χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς του Γρ.Χατζάκη, το ανατρεπτικό χιούμορ που εναλλασσόταν με την τρυφερότητα και η ενήλικη ματιά στο έργο συνθέτουν μια διαφορετική παιδική παράσταση που παίρνει τα παιδιά…στα σοβαρά.

Οι παραστάσεις του «Βασιλιά Ύπνου» ξεκίνησαν στο Σύγχρονο Θέατρο την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και θα ανεβαίνουν κάθε Κυριακή στις 11:30 για το κοινό, ενώ τα σχολεία που επιθυμούν να ζήσουν την εμπειρία του Βασιλιά Ύπνου μπορούν να  πραγματοποιήσουν τις κρατήσεις τους και να παρακολουθήσουν την παράσταση τις καθημερινές το πρωί.

 unnamed (1)

«Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΥΠΝΟΣ»

Διάρκεια: 70 λεπτά με διάλειμμα

 

Εισιτήρια:

8 ευρώ για ενήλικες

6 ευρώ για ανήλικους

50% έκπτωση για ανέργους και τα παιδιά τους

Ειδικές τιμές για σχολεία

Αγοράστε τα εισιτήρια σας από το ταμείο του Θεάτρου
και ηλεκτρονικά από την Ticket Services :
http://www.ticketservices.gr/event/O-Vasilias-Ypnos/?lang=el

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης

Σκηνικά: Ζωή Αρβανίτη

Κοστούμια: La Reina

Μουσική: Βύρων Κατρίτσης

Κίνηση: Μαρία Καραγεώργου

unnamed (2)

Παίζουν:

Κατερίνα Αντζουλάτου

Άννα Κολιοφώτη

Νίκος Πλυτάς

Κλεοπάτρα Τολόγκου

 

Φωτογραφίες: Στυλιανός Παπαρδέλας

Γραφιστική Επιμέλεια: Michelangelo Bevilacqua

 unnamed (3)

Παραγωγή: Σύγχρονο Θέατρο

T:210 3464380

F: 210 3464387

E: [email protected]

Ευμολπιδών 45, Γκάζι

Facebook Comments