Να ξεκινήσουν οι εργασίες στην Αμφίπολη ζητά ο Απ. Τζιτζικώστας

(Ξένη Δημοσίευση) Κατασκευή προσωρινής στραγγιστικής αύλακας, στην εξωτερική περίμετρο του περιβόλου, για την ευχερή απορροή ομβρίων υδάτων και τοποθέτηση στεγανωτικής μεμβράνης, πίσω από την περιοχή του υπάρχοντος στεγάστου προστασίας της εισόδου στον τάφο, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014. Συνεχίζονται εντατικά από τη διεπιστημονική ομάδα, υπό τη διεύθυνση της κ. Κ. Περιστέρη, στο λόφο Καστά, οι  τεχνικές  εργασίες  θωράκισης του ταφικού μνημείου και του αμέσως περιβάλλοντος χώρου,  για  να αποφευχθούν  επιπτώσεις από τις όποιες  καιρικές συνθήκες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/STR

Να ξεκινήσουν άμεσα οι αρχαιολογικές εργασίες στην Αμφίπολη ζήτησε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι έθεσε το ζήτημα και στον πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη και επισήμανε: “δυστυχώς η εικόνα που επικρατεί σήμερα είναι ότι η κυβέρνηση, για πολιτικούς λόγους, έχει εγκαταλείψει τελείως αυτό το μοναδικό ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, του λόφου Καστά, και δεν εκτελείται καμία εργασία, μετά και την εντός εισαγωγικών συνταξιοδότηση της κ. Περιστέρη”.

Ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν εκείνη που “το 2012, όταν το υπουργείο πολιτισμού εκείνης της εποχής κώφευε, αντιλήφθηκε ότι τα επιχειρήματα της κ. Περιστέρη μπορούσαν να έχουν βάση” και έδωσε την πρώτη χρηματοδότηση για να ξεκινήσει το ανασκαφικό της έργο. Τόνισε, μάλιστα, ότι η Περιφέρεια έχει ήδη φροντίσει “μέσα από το Interreg, διασυνοριακό πρόγραμμα, να κατευθύνει κονδύλια ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ στο λόφο Καστά και άλλο 1 εκατ. επιπλέον από το νέο ΕΣΠΑ 2014- 2020, προκειμένου να γίνουν και οι εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου αλλά και έργα αναστήλωσης του μνημείου”.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments