Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Χριστοδουλίδη

Dmfcq8mX4AAUUC1Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα έχει συνάντηση, την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Facebook Comments

Συνάντηση Ν. Κοτζιά, με εκπροσώπους εβραϊκών οργανώσεων στη Νέα Υόρκη

DJ_QrS6WsAAZpioΟ Υπουργός Εξωτερικών,  Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, με εκπροσώπους των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations, American Jewish Committee, B’nai B’rith International, World Jewish Congress, Anti-Defamation League.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν η στρατηγική και ιστορική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, οι ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο λαών και η συνεργασία μεταξύ της ελληνικής και της εβραϊκής διασποράς, οι προοπτικές στο Παλαιστινιακό, καθώς και ζητήματα ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Κοτζιάς παρουσίασε την ξεκάθαρη στάση της ελληνικής πολιτείας ενάντια σε κάθε μορφή αντισημιτισμού, καθώς και μέτρα που έχει λάβει η ελληνική Πολιτεία για να τιμήσει τη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων και την προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία.

Facebook Comments