Στις εργασίες της 72ης Συνόδου της Γ.Σ. του ΟΗΕ ο Κοτζιάς

nikos-kotzias-greek-foreign-ministerΟ Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα είναι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας  κατά τις εργασίες της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, από τη Δευτέρα 18 έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με ξένους ομολόγους του, καθώς και με εκπροσώπους διεθνών και περιφερειακών οργανισμών. Παράλληλα, θα μετάσχει στη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. και σε σειρά συναντήσεων Υψηλού Επιπέδου, στις οποίες θα έχει την ευκαιρία να προβάλει τις ελληνικές θέσεις.

Επιπλέον, πρόκειται να συμπροεδρεύσει με τον Κινέζο ομόλογό του στη Υπουργική Συνάντηση των χωρών μελών του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, το οποίο συστάθηκε, με ελληνική πρωτοβουλία, στην Αθήνα τον παρελθόντα Απρίλιο. Στο πρόγραμμα του Έλληνα Υπουργού περιλαμβάνεται, επίσης, η Τετραμερής Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδος-Βουλγαρίας-Κροατίας-Ρουμανίας, καθώς και η Τριμερής Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν προς τιμήν του το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο (World Jewish Congress) και η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, κατά τις οποίες θα βραβευθεί για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη ειρηνικής προοπτικής στη Μέση Ανατολή και στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, αντίστοιχα.
Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της 22.09, με την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Facebook Comments