Στην Ουκρανία ο Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στις πόλεις Σαρτανά και Μαριούπολη, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με ομογενειακούς φορείς και με τοπικούς αξιωματούχους.

 

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εξωτερικών κατά την παραμονή του στον Σαρτανά, θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατοίκων του Σαρτανά το 2014.

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί το 8ο Σχολείο Ειδικής Εκμάθησης της Νεοελληνικής Γλώσσας. Στην εκδήλωση αναμένεται να παραβρεθούν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της στρατιωτικό-πολιτικής Διοίκησης και ομογενείς από τον Σαρτανά και το Τσερμαλίκ.

 

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μουσείο Ιστορίας και Εθνογραφίας των Ελλήνων της Αζοφικής Θάλασσας.

 

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στην Μαριούπολη, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στο Δημαρχείο της πόλης με τον Αντιδήμαρχο, Μ. Κόγκουτ, καθώς και με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της περιοχής της Μαριούπολης, Σ. Μαχσμά.

 

Κατόπιν, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας (ΟΕΣΟ), όπου και θα τον υποδεχθούν η Πρόεδρος της ΟΕΣΟ, Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσαντζή, οι Αντιπρόεδροι της ΟΕΣΟ καθώς και οι Πρόεδροί και τα μέλη των Ελληνικών Συλλόγων.

 

Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν ο Πρύτανης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης, Ν. Τροφιμένκο, οι Καθηγήτριες της Έδρας Ελληνικής Φιλολογίας καθώς και Πρόεδροι των ενωμένων εδαφικών κοινοτήτων.

 

Πριν την αναχώρησή του για την Ελλάδα ο Υπουργός Εξωτερικών, θα επισκεφτεί και τα γραφεία της Ειδικής Αποστολής Επιτήρησης του ΟΑΣΕ.

Περιοχή συνημμένων

Facebook Comments