Στην Άτυπη Συνάντηση «Gymnich» των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Βρέστη ο Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει αύριο, Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου, στη Βρέστη, προκειμένου να συμμετάσχει στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Gymnich»).

Ειδικότερα, αύριο Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, ο Υπουργός εξωτερικών θα συμμετάσχει σε κοινό γεύμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών καθώς και των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα τη «Στρατηγική Πυξίδα».

Στο γεύμα εργασίας  θα παρουσιαστεί ένα αναθεωρημένο κείμενο, βασισμένο στις παρατηρήσεις και στις συζητήσεις μεταξύ των Κρατών Μελών, οι οποίες είχαν λάβει χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες.

Κατόπιν, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα  πραγματοποιηθεί  η πρώτη συνεδρίαση εργασίας με αντικείμενο συζήτησης την «Κατάσταση Ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη».

Την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου, θα λάβει χώρα η δεύτερη συνεδρίαση με αντικείμενο συζήτησης τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα.

Μετά το πέρας των εργασιών, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συμμετάσχουν, σε γεύμα εργασίας το οποίο θα παραθέσει  η Γαλλική Προεδρία με  αντικείμενο  συζήτησης τις σχέσεις  μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αφρικανικής Ένωσης, ενόψει της σχετικής Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα (Φεβρουάριος 2022).

Στο εν λόγω γεύμα εργασίας αναμένεται να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Σενεγάλης και Προέδρος της Αφρικανικής Ένωσης, Macky Sall καθώς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης  (African Union Commission), Moussa Faki Mahamat.  

Facebook Comments